I. Šimonytė: Velykų savaitgalis prekybininkams bus labai svarbus

Vyriausybei bei prekybininkų atstovams diskutuojant dėl visos prekybos, įskaitant didžiuosius prekybos centrus, atvėrimo, premjerė Ingrida Šimonytė perspėja, kad Velyku savaitgalis prekybininkams bus itin svarbus.

Pasak Vyriausybės vadovės, nors epidemiologinė situacija Lietuvoje negerėja, valdžia ieško būdų, kaip saugiai leisti veikti prekybos centrams.

„Galutinį sprendimą priims ministrų kabinetas atsižvelgdamas į situaciją, kokia bus po Velykų, tad šis savaitgalis labai svarbus dabar veikiančiai prekybai valdant srautus ir raginant žmones laikytis saugumo reikalavimų“, – pranešime sakė I. Šimonytė.

Ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė viliasi, kad sprendimus dėl prekybos atlaisvinimo pavyks priimti kitą savaitę bei akcentavo, jog prekybos centrai turi galimybes užtikrinti saugią veiklą, stebėti pirkėjų srautus.

„Atvėrus prekybos centrus, į darbą galėtų sugrįžti ir tos parduotuvės, kurios neturi įėjimo iš lauko pusės. Karantinas ir suvaržymai negali tęstis amžinai, todėl tikimės, kad kitą savaitę jau bus galima priimti šituos sprendimus“, – pranešime teigė A. Armonaitė.

Premjerė, ekonomikos bei sveikatos apsaugos ministrai penktadienį prekybos atvėrimo klausimus aptarė su Lietuvos prekybos įmonių asociacijos atstovais.

Asociacijos vadovė Rūta Vainienė po susitikimo BNS sakė, kad visą prekybą svarstoma atverti nuo balandžio 12 dienos.

Pasak jos, kol kas dar neaišku kokie galėtų būti konkretūs reikalavimai prekybos centrų viduje dirbančioms parduotuvėms.

„Tikimės, kad bus panašūs, kaip tiems prekybininkams, kurie turi įėjimą iš lauko. Bet jeigu būtų kitokie, tai tiesiog įgyvendintų, ne problema čia“, – BNS penktadienį teigė R. Vainienė.

Prekybininkų atstovai tvirtina, kad saugi prekyba būtų užtikrinama reguliariai testuojant darbuotojus bei kontroliuojant pirkėjų srautus.

Šiuo metu suvaržymai atlaisvinti tik daliai parduotuvių – kovo pradžioje leista dirbti visoms parduotuvėms su atskiru įėjimu iš lauko, tačiau toliau draudžiama parduotuvių, veikiančių dideliuose prekybos centruose ir neturinčių įėjimo iš lauko, veikla.

I. Šimonytė tuomet tvirtino, kad prekybos centrų ir kitų veiklų atlaisvinimas yra „savaičių klausimas“, tačiau vėliau šių planų buvo atsisakyta dėl pablogėjusios epidemiologinės situacijos.

Šiuo metu prekybos centruose gali veikti tik būtinųjų prekių – maisto, farmacijos, optikos ir veterinarijos – parduotuvės, o kitos gali veikti tik kaip prekių atsiėmimo punktai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neturiu pinigų

Neturiu pinigų portretas
Pirksiu tik grikius, galit neskubėti atsidaryti manau tokių kaip aš 60% gyventuoju dabar visi taupysim! Dar kolkas valdantieji nemato piliečių... ir tuolabiau nei girdi... nei rupim ..

Anonimas

Anonimas portretas
vaikai i mokyklas negali..o prekybos centrus atveriam..logika tokia pat kaip LT vazinet negalima, bet keliaut po pasauli prasom..logika - ne negirdejom
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių