Pereiti į pagrindinį turinį

Ragina sveikiau maitintis ir taip spręsti sankcijų dramą

2014-09-24 11:52
LRT
Shutterstock nuotr.

Verslininkai ragina vartotojus valyti daugiau Europos Sąjungoje vaisių bei daržovių, kad jų kiekis atitiktų Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamą kiekį, ir taip padėti gamintojams, kurie dėl sankcijų negali eksportuoti produkcijos į Rusijos rinką.

„Rusijai uždraudus Europos Sąjungos žemės ūkio produktų importą, iškilo šviežių vaisių ir daržovių realizavimo problema. Paradoksas yra tas, kad vaisių ir daržovių suvalgome per mažai, tą rodo įvairūs Lietuvos ir kitų ES šalių tyrimai, todėl šią embargo krizę turėtume laikyti galimybe mums pakoreguoti savo mitybos įpročius ir gyventi sveikiau“, – pranešime spaudai cituojama asociacijos „Baltijos ūkis ir verslas“ direktorė Roberta Trimokaitė.

Kaip teigiama pranešime, neseniai prasidėjusios kampanijos „Penki per dieną“ tikslas – suformuoti žmonių įprotį suvalgyti ne mažiau kaip 5 porcijas vaisių ir daržovių kasdien, kurios apytikriai sudaro 400 – 600 gramų Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamo kiekio. Šiuo metu Lietuvoje, kaip rodo tyrimai, tiek nesuvalgoma.

Kampanijos metu atkreipiamas dėmesys į Europos Sąjungos šalyse užaugintą produkciją, kurios auginimas ir kelias iki mūsų stalo yra griežtai reglamentuojamas ir kontroliuojamas atsakingų institucijų.

Trejus metus truksiančią programą „Europos Sąjungos kilmės vaisių ir daržovių žinomumo didinimas Lietuvoje“ vykdo asociacija „Baltijos ūkis ir verslas“. Kampanija „Penki per dieną“ yra pagrindinė šios programos priemonė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų