Pereiti į pagrindinį turinį

Rekomenduojama pirkti „Teo LT“ akcijas

2009-02-24 18:57

„Swedbank“ banko Lietuvoje Finansų rinkų tarnybos analitikai klientams parengė bendrovės „Teo LT“ analizę, rekomenduodami pirkti jos akcijas. Tikėtina akcijos kaina – 1,95 lito. Atkreipiamas dėmesys, kad investicijų į šias akcijas rizika yra vidutinė.

„Įmonės ketvirtojo ketvirčio ir praėjusių metų veiklos rezultatai buvo geri. „Teo“ LT vadovybė, pristatydama metinius veiklos rezultatus, pareiškė, kad šiemet tikisi tokių pat pajamų kaip pernai, taip pat nenumato didesnio pelno mažėjimo tendencijų. Iš esmės pasitikime įmonės vadovybės prognozėmis, nes sąnaudų augimas sulėtėjo ir įmonė labai sėkmingai išlaikydavo pajamų augimą praeityje, – komentavo „Swedbank" banko Lietuvoje Finansų rinkų tarnybos analitikas Donatas Užkurėlis. – Būtent dėl šios priežasties mes padidinome pajamų ir pelno prognozę šiems ir ateinantiems metams, tačiau atkreipiame dėmesį į išaugusį rizikos įvertinimą dėl esamos Lietuvos makroekonominės ateities neapibrėžtumo. Šis padidėjęs rizikos įvertinimas atsispindi mūsų sumažintoje tikslinėje akcijos kainoje“.

Analitikai apskaičiavo vienos „Teo LT“ akcijos vertę – 1,95  litai. Nustatyta akcijų vertė daugiau nei 50 proc. viršija dabartinę rinkos kainą.

Anot analitiko, „Teo LT“ esą priklauso įmonėms, atsparesnėms ekonomikos sulėtėjimui, generuoja labai gerus pinigų srautus, beveik neturi finansinių skolų, įmonė yra sukaupusi dideles grynųjų pinigų ir jų ekvivalentų atsargas (daugiau kaip 320 mln. litų), moka didelius dividendus. Tačiau investuotojai raginami atkreipti dėmesį į tai, kad nuo šių metų padidėjo dividendų apmokestinimas nuo 15 proc. iki 26 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų