Pereiti į pagrindinį turinį

„Rosselchoznadzor“ verdiktas Lietuvai – kitą savaitę

2014-04-18 07:17
Klaipėdos uosto įmonės ieškos naujų verslo nišų
Klaipėdos uosto įmonės ieškos naujų verslo nišų / V.Liaudanskio nuotr.

Rusijos "Rosselchoznadzor" sprendimą dėl lietuviškų mėsos produktų, kuriuose yra kiaulienos, importo ir reeksporto atnaujinimo iš trijų uždarytų terminalų-šaldytuvų, žada priimti kitą savaitę, praneša "Verslo žinios".

"Komisijos, tikrinusios terminalus, išvadų dar nemačiau. Juos turi išanalizuoti "Rosselchoznadzor" vadovas, o jis darbe bus tik pirmadienį. Sprendimas veikiausiai bus priimtas, kai vadovas susipažins su ataskaita", - sako "Rosselchoznadzor" vadovo padėjėjas Aleksejus Aleksejenka.

"Ateinančią savaitę spręsime, ar galima atnaujinti prekybą, ar į jūsų didžiąsias įmones, kurios turėjo leidimus prekiauti su Rusija ir kitomis muitų sąjungos šalimis, visgi reikės siųsti komisiją. Inspektoriai įvertintų, ar saugu įsivežti šių gaminių", - dienraščiui pridūrė "Rosselchoznadzor" atstovas.

Dviejų uostamiestyje veikiančių bendrovių "VPA Logistics" ir "Klaipėdos Smeltė" šaldytuvuose kartu sudėjus įšaldyta 31 tūkst. tonų produkcijos, kurios vertė siekia 31 mln. JAVdolerių. Įvertinus "Girtekos" įmonės "Terminai LT" valdomus šaldytuvus prie Vilniaus, kuriems taip pat galioja ribojimai gabenti šaldytą produkciją į muitų sąjungos šalis, šie skaičiai yra dar didesni.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų