Šalies perdirbėjams pritrūko pieno

  • Teksto dydis:

Lietuvos pieno perdirbėjai mažina gamybą, nes pradėjo trukti žaliavos, ją vis aktyviau superka lenkai, penktadienį rašo "Verslo žinios".

"Pieno trūksta visoje ES, nes auga paklausa. Be to, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo eksportas. Kai kurios pieninės, turinčios pelningų sutarčių, gali pasiūlyti brangiau nei mes", - sakė bendrovės "Rokiškio sūris" valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

Pasak jo, pagrindiniai konkurentai perkant žaliavą yra lenkai. Kita priežastis, dėl kurios mažėja perdirbimas, - Lietuvoje primelžiama mažiau pieno.

"Žaliavos trūksta seniai. Perdirbėjai vidutiniškai dirba 50-60 proc. pajėgumų. Vidaus rinkai produktų užteks, tačiau nepagaminame tiek, kiek galėtume eksportuoti", - sakė Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas ir pieno ūkio savininkas Bronius Markauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mara

Mara portretas
Tegul dar labiau sumažina pieno supirkimo kainas, tai nepritrūks. Perdirbėjai ūkininkams moka grašius, nors patys nori uždirbti milijonus. Kas augins karves, jei iš to neįmanoma uždirbti? Nėra ko čia tiems perdirbėjams verkti, nes turi tai, ko nusipelnė. Tik kad vartotojams nuo to, deja, ne geriau:(

nereik buti gobsiam

nereik buti gobsiam portretas
Gersim lenkiska,o trumpai bus bankrotas

na va

na va portretas
štai taip atrodo ES nešamas gėris - viskas galų gale užsirauks ir liks tik "kupi-prodaj" biznis. Ko ES ir siekė. Bet ar mes to norime, jau niekas nepaklaus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių