Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas ketina griežtinti kelionių agentūrų veiklą

2014-05-08 12:49
Daugėja Lietuvos viešbučiuose apsistojančių užsienio turistų
Daugėja Lietuvos viešbučiuose apsistojančių užsienio turistų / DMN archyvo nuotr.

Seimas ketina sugriežtinti kelionių agentūrų atsakomybę - jos privalėtų draustis didesnėmis sumomis, kad galėtų klientams įvykdyti įsipareigojimus.

Seimas ketvirtadienį planuoja priimti atitinkamas Turizmo įstatymo pataisas.

"Kad nebūtų kaip dabar - turistinės kompanijos, ką norėjo, tą darė - surenka pinigus ir neišveža žmonių", - BNS teigė Seimo Ekonomikos komiteto vadovas Remigijus Žemaitaitis. Jis pripažįsta, kad dėl šių pataisų gali bankrutuoti kai kurie maži kelionių organizatoriai.

Tačiau parlamentaras sako, kad jokie bankrotai negresia toms kelionių agentūroms, kurios dirba sąžiningai.

"Taip, bijo, kad bankrutuos. Bet bankrutuos todėl, kad griežtinamos jų veiklos sąlygos. Bet jeigu pradėsime leisti visiems daryti, kas ką nori, vėl turėsime balaganą", - teigė jis.

Dabar kelionių agentūros turi draustis sumai, ne mažesnei kaip 7 proc. jų praėjusių metų pajamų. Toks reikalavimas išliks ir toliau, tačiau suma turės būti didesnė nei 150 tūkst. arba 350 tūkst. litų, priklausomai nuo to, ar turistai skraidinami lėktuvais.

Kelionių agentūros, kurios ketina verstis tik vietos turizmu, turės apsidrausti ne mažiau kaip 50 tūkst. litų sumai, išvykstamuoju turizmu ne lėktuvais - 150 tūkst. litų, o lėktuvais - 350 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų