Seimas – prieš lengvatinio PVM maitinimui grąžinimą

Seimas nesvarstys „valstiečių“ siūlymo nuo 21 proc. iki 9 proc. sumažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) restoranams, kavinėms ir kitoms maitinimo įstaigoms.

Parlamentarai antradienį nepriėmė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisų, kuriomis „valstiečiai“ siūlė lengvatinį PVM pratęsti iki 2027 metų pabaigos. Už jų svarstymą balsavo 34 Seimo nariai, 27 – prieš, o 34 susilaikė.

Kitu balsavimu Seimas nutarė projektą atmesti: už tobulinimą buvo 42 parlamentarai, o 55 – už atmetimą.

„Gal gali būti ne 9 proc., o gal 10 proc. Reikia kompromiso“, – teigė pataisas pristatęs Robertas Šarknickas, įspėjęs, kad didesnis tarifas vers maisto gamintojus taupyti.  

Konservatorius Linas Slušnys tvirtino, kad iš sumažinto PVM didžiausios naudos gautų nesveiko maisto tiekėjai – greito maisto restoranai.

Maitinimo įmonių atstovai balandžio viduryje prie Vyriausybės rengė protesto akciją reikalaudami grąžinti iki šių metų galiojusį lengvatinį PVM tarifą.

Nuo sausio maitinimo įstaigoms vėl galioja standartinis 21 proc. PVM. Nuo 2021 metų liepos kaip pagalba per pandemiją nukentėjusiam joms galiojo 9 proc. mokestis

Pernai rudenį Seimas atmetė opozicijos frakcijų siūlymą 9 proc. PVM tarifą pratęsti iki 2026-ųjų gruodžio pabaigos. Dar anksčiau parlamente siūlytą lengvatą padaryti nuolatine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kad tik ne žmogui šitoje šalyje, bl kodėl čia taip viskas iš galo, šlykštūs jie visi-jokios pagalbos paprastos verslui! Tik atimti, sumažinti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių