Seimas spręs dėl natūralaus vyno pilstymo į didelę plastiko tarą

Seimas spręs, ar nuo kitų metų sausio leisti lietuvišką natūralios fermentacijos vaisių ar uogų vyną arba jo gėrimus pilstyti į didesnę – iki penkių litrų plastiko tarą, nes ji patogesnė vartotojams ir patrauklesnė dėl kainos.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo priėmė svarstyti grupės Seimo narių parengtas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas. Už balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo 16, o susilaikė 19. Toliau Seimas pataisas svarstys gruodžio 6-ąją.

„Alkoholio prekybos atlaisvinimų nesiekiame, o siekiame suvienodinti sąlygas mūsų gamintojams“, – pristatydamas pataisas teigė vienas jų iniciatorių konservatorius Andrius Kupčinskas.

Pasak jo, į jį kreipėsi Anykščių meras, nes bendrovė „Anykščių vynas“ yra atleidęs pusę darbuotojų.

„Situacija Ukrainoje nebeleidžia importuoti tokio kiekio stiklo taros, kokio reikėtų“, – sakė A. Kupčinskas.

Jis pabrėžė, kad ši išimtis dėl didesnės taros nebūtų taikoma spirituotam vynui.

Tuo metu jokiai Seimo frakcijai nepriklausantis Mindaugas Puidokas kėlė klausimą, kas pirks vyną penkių litrų talpos induose, kuriuos „valstietis“ Arvydas Nekrošius vadino superbambaliais, nes anot jo, įprastai bambalis yra dviejų arba 1,5 litro.

Pataisas taip pat pasirašė konservatoriai Kazys Starkevičius, Mindaugas Skritulskas ir Sergejus Jovaiša, socialdemokratas Gintautas Paluckas, Laisvės frakcijos atstovė Ieva Pakarklytė bei liberalas Andrius Bagdonas.

Dabar draudžiama alaus, fermentuotų alkoholinius kokteilius, stipresnius kaip 6 laipsniai, išpilstyti į didesnę negu 0,2 litro tarą, išimtys taikomos tik stiklinei, keraminei, medinei ar metalinei pakuotei. Silpnesnis (iki 6 laipsnių) alus ar fermentuoti gėrimai negali būti išpilstyti į didesnę negu vieno litro tarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skiep

skiep portretas
valstietis nekrosius laka tik bambalini alu pasirodo.

Bravo!

Bravo! portretas
Italai,ispanai - pilsto po 5 litrus. Ir ne tik naturalu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių