Seimas supaprastino nedidelių saulės elektrinių statybas

Nedidelėms saulės elektrinėms nuo liepos nebereikės techninės būklės pažymų – taip siekiama supaprastinti ir paspartinti šios energijos rūšies plėtrą.

Seimas ketvirtadienį priėmė tokius Statybos įstatymo pakeitimus, kurie liberalizuoja nedidelių saulės elektrinių statybas: už balsavo 110 Seimo narių, prieš nebuvo, o 11 susilaikė.

Pataisomis tokių pažymų nebereikės saulės elektrinėms iki 100 kilovatų (kW) įrengtosios galios. Joms užteks rangovo deklaracijos, kaip yra dabar.

Dabar tokių pažymų reikia iki 30 kW galios saulės elektrinėms.

Iki šio įstatymo įsigaliojimo pradėtos naujos ar rekonstruojamos iki 100 kW galios saulės elektrinės bus toliau statomos taikant ligšiolinius reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokia pat afera

tokia pat afera portretas
kaip su televizoriu priedėliais ar gaisro davikliais kiekvienam gyventojui. Tik didesniu ir brangesniu mastu. Na gal savo namui ir gerai turėt ale-bet-tačiau ar žino savininkai kad po 5 metų tas batereikas reikės keist? O kaip jas utilizuosim ar priduosim? Tikrai už dyką nebus..Gal kaip vėjo malūnus kur dabar pilna Lietuva ir dar žadama statyt jūroj gyvą velnią,kuomet anie pasibaigs tai numesim kur šalikelėj ir tiek? Jau dabar žinome kad tos sparnų lopetos tikrai neperdirbamos, taigi viskas vėl guls ant eilinio lietuvio pečių ir piniginės

Kadaise

Kadaise portretas
Kinija ipareigojo namu ukius,islydyti ketaus savo namu krosnyse. Kas is to isejo - pasigoglinkite. Tas pats ir su siomis "elektrinemis",atsiprasant.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių