Seime įstrigo bandymas riboti atsiskaitymus grynaisiais

  • Teksto dydis:

Jau daugiau kaip ketverius metus valdžios institucijose yra įstrigę Vyriausybės pasiūlymai šalyje apriboti atsiskaitymus nuo 3-5 tūkst. eurų grynaisiais pinigais ir neatmetama, kad šis klausimas persikels į kitą kadenciją, jau po 2020 metų, arba išvis bus galutinai palaidotas, rašo „Verslo žinios“.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas sako, kad „dabartinėmis sąlygomis, kai sparčiai gausėja elektroninių ir nekontaktinių atsiskaitymų, reikėtų iš naujo įvertinti visus pasiūlymus ir galimybes riboti atsiskaitymus grynaisiais“. 

Finansų ministerija, anot ministro Viliaus Šapokos, neatsisako savo pozicijos, kad toks įstatymas padėtų kovoti su šešėline ekonomika ir tarptautinio terorizmo finansavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš Jakeliūno nesitikėjau..

Iš Jakeliūno nesitikėjau.. portretas
O žurnialiugoms noriu pasakyti kad jei jau rašot apie stumiamus ribojimus, tai gal parašykite konkrečiai kas šio, jau kelintą kartą brukamo įstatymo, pasiūlymo autorius? Pvz.visi žinome apie nuolatinius kai kurių tamsiųjų grupių atstovų bandymus įteisinti kanapę arba leisti statybas Smiltynėje..Lietuviai turi žinoti ką ir kaip ir kam veikia jų išrinktieji valdžioje

...

... portretas
Pinigai yra VALSTYBĖS, o jūs jais TIK naudojatės, tai ir susimokėt už tą naudojimąsi PRIVALU. Ir tam reikalingas VISUOTINIS apyvartos mokestis (kai moka abi pusės), keistai atrodo kai bankai mus REKETUOJA (ir turtėja), valstybė gi - be pinigų skursta, bando iš paskutiniųjų kažkaip tuos versliNykus kontroliuot. Taip kad - teikia sumažinti PVM iki 17% ir įvest 1+1% apyvartos mokestį; gyventojams, atsiskaičiusiems bankine kortele, mėnesiui pasibaigus tą 1% reikia grąžint - bendras kainų lygis nepasikeis, bet bus SKAIDRIAU.

S.

S. portretas
Mano pinigai yra mano nuosvybė ir LT konstitucija darudžia riboti mano teises į mano nuosvybę.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių