Seimo narys M. Puidokas siūlo taikyti PVM lengvatą ir elektroninei žiniasklaidai

Seimo narys Mindaugas Puidokas siūlo taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą ir elektroninei žiniasklaidai.

Jis įregistravo tokią Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą.

„Elektroninės žiniasklaidos situaciją žymiai pagerintų PVM lengvata, kuri šiuo metu galioja spausdintiems žiniasklaidos leidiniams. Šalyje paskelbus karantiną dėl COVID-19 viruso pandemijos, žiniasklaidos priemonės susiduria su smarkiu pajamų iš reklamos mažėjimu. Žadėtų reklamos užsakymų iš valstybinių institucijų kol kas negauta, o kaip žmonių informavimo priemonė karantino sąlygomis žiniasklaida (ypač elektroninė) tampa vis labiau svarbi ir būtina“, – sako M. Puidokas.

Šiuo metu lengvatinis PVM tarifas (5 proc.) yra taikomas laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams.

„Manau, kad krizės atveju būtų teisinga tą pačią PVM lengvatą taikyti ir elektroninei žiniasklaidai. Dėl to mano siūlomo įstatymo projekto tikslas ir yra – įgyvendinti pridėtinės vertės mokesčio suvienodinimą visoms žiniasklaidos priemonėms. Svarbu, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu kuo efektyviau įvairesniais kanalais svarbi informacija pasiektų mūsų šalies gyventojus“, – sako parlamentaras.

Jis pastebi, kad šiuo metu pačias didžiausias pajėgas visos visuomenės informavimo priemonės skiria patikrintos ir tikslios informacijos apie COVID-19 sukeltą krizę ir jos sprendimo būdus viešinimui. Žurnalistai dalyvauja Vyriausybės, Seimo narių, kitų atsakingų institucijų rengiamose spaudos konferencijose ir gauta informacija operatyviai dalijasi su visuomene.

Anot M. Puidoko, kaip nurodo Europos žiniasklaidos priemonių organizacijos „News Media Europe“ (NME) pradinės prognozės, žiniasklaidos pajamos iš reklamos, priklausomai nuo Europos Sąjungos šalies, gali mažėti nuo 30 proc. iki 80 proc.

M. Puidokas sako, kad NME, kurioje yra ir asocijuotų narių iš Lietuvos, praėjusią savaitę kreipėsi į Europos Komisiją, siūlydama įvesti nulinį PVM tarifą žurnalistikos produktams.

Jo duomenimis, kaimynės Estijos Vyriausybė pritarė pridėtinio vertės mokesčio elektroninėms žiniasklaidos priemonėms mažinimui nuo 20 proc. iki 9 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ką veiks po kadencijos šis žmogelis???

melagis

melagis portretas
dar vienas minties galiunas zmogus artimas imperatoriui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių