Šiaulių bankas gali neperimti „Invaldos INVL“ verslo Latvijoje ir Estijoje

  • Teksto dydis:

Investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupei „Invalda INVL“ bei Šiaulių bankui jungiant mažmeninius verslus, Šiaulių bankas gali neperimti „Invaldos INVL“ gyvybės draudimo verslo Latvijoje ir Estijoje, kaip planuota anksčiau.

Šiaulių bankas ir „Invalda INVL“ pranešė, kad antradienį pasirašytas papildomas susitarimas, jog „Invaldai INVL“ nusprendus ir Šiaulių banko valdybai ir stebėtojų tarybai pritarus, „INVL Life“ verslo dalis Latvijoje ir Estijoje gali būti pašalinta iš sandorio.

„Kol sandoris neįvykęs, „Invalda INVL“ ir toliau savarankiškai svarsto ir priima įvairius sprendimus dėl sandoryje dalyvaujančių verslų veiklos ir perspektyvų“, – komentare BNS teigė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

„Sutarties patikslinimas prieš ją patvirtinant akcininkams išsaugos visus pagrindinius „Invalda INVL“ ir Šiaulių banko susitarimo sujungti mažmeninius verslus principus, kad ir kokius sprendimus „Invalda INVL“ priimtų dėl „INVL Life“ veiklos Latvijoje ir Estijoje vystymo“, – pridūrė jis.

Anksčiau skelbta, kad Šiaulių banko grupė valdys antrosios ir trečiosios pakopos pensijų bei investicinius fondus Lietuvoje, o gyvybės draudimo verslą Baltijos šalyse perims banko kontroliuojama bendrovė „SB draudimas“. Pensijų ir investicinių fondų verslas Lietuvoje bus valdomas per naują Šiaulių banko grupės bendrovę.

Be to, abi bendrovės pranešė, kad vasario 22 dieną jų akcininkai spręs, ar pritarti verslų sujungimo sandoriui.

Šiaulių banko akcininkai taip pat spręs dėl įstatinio kapitalo didinimo nuo 174,2 mln. eurų iki 192,27 mln. eurų papildomais įnašais išleidžiant 62,27 mln. vienetų 0,29 euro nominalios vertės akcijų. Naują tikslinę akcijų emisiją išpirktų „Invaldos INVL“ grupė mokant 0,645 euro už akciją ir padidintų banko akcijų dalį nuo 8 proc. iki maždaug 20 procentų.

„Invaldai INVL“ atitektų 9,39 proc. Šiaulių banko akcijų, o prie Šiaulių banko grupės prisijungtų dabar „Invaldos INVL“ valdomi antrosios ir trečiosios pakopos pensijų bei investiciniai fondai Lietuvoje ir gyvybės draudimo paslaugų verslas.

„Šiaulių banko ir „Invaldos INVL“ mažmeninių verslų sujungimas dar labiau sustiprintų banką bei jo galimybes moderniai ir lanksčiai teikti įvairiapusiškas finansines paslaugas. Tai būtų naudinga ir patogu tiek esamiems banko, tiek INVL mažmeninio verslo klientams, tiek visai rinkai. Kartu tai atvertų naujas galimybes jungtinei darbuotojų komandai ir kurtų vertę Šiaulių banko bei „Invalda INVL“ akcininkams“, – pranešime sakė D. Šulnis.

„Invalda INVL“ ir Šiaulių bankas sutartį dėl 40,16 mln. eurų vertės sandorio pasirašė 2022 metų lapkričio 22-ąją, o jį planuojama užbaigti 2023 metų pabaigoje.

Sandoris bus užbaigtas, kai jam pritars „Invaldos INVL“ ir Šiaulių banko akcininkai bei bus gauti reikiami visų priežiūros institucijų leidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yla iš maišo

yla iš maišo portretas
Štai ir paaiškėjo, kodėl "Šiaulių bankas" taip dosniai finansuoja visus keisčiausius "INVL" projektus ir dengia dėl "INVL" grupės įmonių kaltės susidariusius nuostolius, atsisako netgi palūkanų. Primena "EBSW" ir "Valstybinio komercinio banko" istoriją. Be abejo, Lietuvos bankas ir visos kitos atsakingos institucijos neva nieko nežino, netgi nieko negirdėjo ir nenori girdėti. :) Ką gi, atrodo kaupiasi naujas didelis skandalas.

Smirdž

Smirdž portretas
Pinigu praradimu papildomas sandoris,o tai liudnute Šiauliu banko indelininkams ir gal indeliu nuplaukimu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių