Pereiti į pagrindinį turinį

Šiukšlių deginimo įmonių žemėlapį siūloma kurti valstybės lygiu

2013-11-15 11:49
BNS inf.
Vytauto Petriko nuotr.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sieks, kad valstybės lygiu būtų apsispręsta dėl šiukšlių deginimo gamyklų skaičiaus ir reikalingumo. "Lietuvos žinios" rašo, kad ketinama tobulinti teisės aktus.

"Jei valstybės lygiu leisime tokias gamyklas statyti visiems, kas nori, ir tokio galingumo, kokio nori, bus negerai. Nenorėčiau, kad Lietuva ateityje taptų ne bananus ar ananasus, bet atliekas importuojančia valstybe", - teigė aplinkos ministras V.Mazuronis.

Vilniaus šilumos tinklų ir koncerno "Icor"bendrovė "Reenergy" rugsėjo 26 dieną gavo Vilniaus savivaldybės leidimą pradėti šilumą gaminsiančios jėgainės statybos darbus sostinės Gariūnų turgavietės pašonėje esančiame sklype. Tačiau šios savaitės pradžioje Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) kreipėsi į teismą, prašydama statybas sustabdyti, o išduotą leidimą - pripažinti neteisėtu.

Toks žingsnis neribotam laikui pristabdys "Reenergy" projektą, todėl bendrovė žada savo interesus ginti tarptautiniame arbitraže.

Suomijos kapitalo įmonė "Fortum Heat Lietuva", kurios panašiam projektui Klaipėdoje pagyrų negailėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė, visuomenei pristato kartu su valstybine bendrove "Lietuvos energija" planuojamos elektrinės, turinčios iškilti taip pat prie Gariūnų, poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų