Siūloma vaiko pinigus didinti iki 60 eurų

Vyriausybė trečiadienį pasiūlė kitąmet iki 60 eurų padidinti vaiko pinigus, tai yra kiek mažiau, nei vasarą sutarė siekti koalicijos sutartį pasirašę valdantieji.

Lyginant su šiais metais, universalioji išmoka vaikui padidės nuo 50 iki 60 eurų, o vaiko pinigai neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams – nuo 70 iki 100 eurų.

Sutartį dėl valdančiosios koalicijos šiemet vasarą pasirašę „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija sutarė siekti, kad universalioji išmoka būtų 70 eurų.

„Nesate tiksli, – žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis, atsakydamas į žurnalistės klausimą dėl siūlomų vaiko pinigų neatitikimo su koalicine sutartimi. – Pasiskaitykite sutartį, tai yra siekti, kad būtų. Tai pasiekta šiek tiek mažiau“.

„Mes to siekio (kitų) metų eigoje taip pat neatsisakome, bet nukreipėme savo sprendimus būtent į tą sritį, kurioje padarėme didžiausią proveržį – šeimos, auginančios vaikus, ir šeimos, patiriančios didžiausią socialinę atskirtį“, – pridūrė jis.

Universalią išmoką vaikui Lietuvoje gauna apie 508,6 tūkst. vaikų, rodo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenys.

Kitais metais taip pat numatyta daugiau nei trigubai iki 250 eurų padidinti vienkartinę išmoką nėščiosioms, didinti bazinės socialinės išmokos ir valstybės remiamų pajamų rodiklius.

Pasiūlymai teikiami kartu su kitų metų valstybės biudžeto projektu. Jiems turės pritarti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:)  portretas
Ar jums pavydas bambą graužia, kad jis gaus 500 eurų, šitiek gaunant, nori nenori tektų dirbti.

Baisu

Baisu portretas
Turint 1 arba 2vaikus skiriama 60 eur.Turint 3 ir daugiau vaikų skiriama 100 eur.Ministras L.Kukuraitis turi 5 vaikus ir gauti 500 eur.tada ir dirbti nereikia KUR TEISYBĖ ?.

Klaipėdietis

Klaipėdietis  portretas
"Tai yra kiek mažiau" - tai yra perpus mažiau nei buvo viešai kalbėta ir praktiškai žodžiu pažadėta visuomenei. Pasityčiojimas! Prisiminsime atėjus rinkimams į LR Seimą!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių