„Snaigė“ skundžia teismo sprendimą netvirtinti restruktūrizavimo plano

  • Teksto dydis:

Teismui nepatvirtinus Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ restruktūrizavimo plano, įmonė nusprendė skųsti šį sprendimą, trečiadienį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė įmonė.

„Snaigės“ generalinis direktorius Mindaugas Sologubas sako, kad bendrovė nesutinka su teismo sprendimu, nes jis negina nei bendrovės, nei nehipotekinių jos kreditorių interesų – anot jo, sprendimas gali būti palankus tik hipotekinei kreditorei „Easy debt service“, kuri niekuo nerizikuoja, nepriklausomai nuo to, ar bendrovė tęs veiklą, ar bus uždaryta.

„Negaliu sutikti su tuo, kad gyvybinga, mokanti mokesčius bei atlyginimus įmonė gali būti pasmerkta uždarymui dėl hipotekinio kreditoriaus interesų“, – pranešime teigė M. Sologubas.

Jis kartojo, kad be darbo liktų 350 darbuotojų, užsidarytų ar sunkumų patirtų ir bendrovės, tiekiančios „Snaigei“ prekes ir paslaugas, nuostolių patirtų ir valstybė.

M. Sologubo nuomone, restruktūrizavimo planas yra bendrovės galimybė išspręsti laikinus finansinius sunkumus, optimizuoti bei pertvarkyti veiklą, kad ji kuo greičiau galėtų įvykdyti savo įsipareigojimus visiems kreditoriams.

„Teismas neišreiškė abejonių restruktūrizavimo plano pagrįstumu, todėl „Easy debt service“ teiginiai, kad bendrovės restruktūrizavimo planas neatitinka tikrovės, nepagrįsti. Tokiu būdu hipotekinis kreditorius savanaudiškai formuoja nuomonę, kad „Snaigė“ nepavyks įgyvendinti restruktūrizavimo plano“, – teigė M. Sologubas. 

Skundas bus pateiktas Lietuvos apeliaciniam teismui.  

M. Sologubas, be kita ko, pranešė, kad pasaulinė šaldytuvų gamintoja „Whirlpool“ neseniai pasirašė su bendrove faktoringo sutartį.

Kauno apygardos teismas balandžio 4-ąją nepritarė „Snaigės“ restruktūrizavimo planui – anot teismo, planui nepritarė dalis kreditorių – Lietuvos skolų valdymo bendrovės „Easy Debt Service“ kontroliuojamos įmonės „EDS Invest“ ir „EDS Invest 3“ bei „Sodra“.

Įmonės nemokumo administratorius Aurimas Valaitis BNS anksčiau sakė, kad esama ir daugiau išeičių, o sprendimai priklausys nuo „Snaigės“ vadovo veiksmų – jis gali tikslinti planą, nutraukti restruktūrizavimo bylą ar eiti dar kitu keliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių