„Snaigės“ apyvarta pirmąjį metų ketvirtį krito, įmonė patyrė didesnį nuostolį

  • Teksto dydis:

Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ konsoliduota apyvarta pirmąjį šių metų ketvirtį krito apie 18 procentų, augo bendrovės patiriami nuostoliai.

Įmonė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą penktadienį pranešė, kad jos konsoliduota apyvarta šių metų pirmąjį ketvirtį siekė apie 4,6 mln. eurų, EBITDA nuostolis – 0,8 mln. eurų.

Pernai tuo pačiu laikotarpiu bendrovės apyvarta siekė maždaug 5,6 mln. eurų, EBITDA nuostolis – 0,7 mln. eurų.

Pasak „Snaigės“ generalinio direktoriaus Mindaugo Sologubo, pirmasis metų ketvirtis bendrovei visada yra pats blogiausias, nes šaldymo technikos pardavimo sezonas prasideda karštuoju metų laiku, o šiais metais jis buvo dar prastesnis dėl išbrangusių energijos išteklių, infliacijos bei pakilusių paskolų palūkanų.

Jo teigimu, „Sniegei“ geriau sekėsi parduoti šaldymo techniką, šiame segmente užsakymų buvo daugiau nei bendrovė galėjo pagaminti dėl apyvartinių lėšų trūkumo. Didžioji dalis komercinės technikos buvo eksportuojama į Vokietiją, Italiją bei Lenkiją.

Pasak įmonės vadovo, bendrovės kaštus didino išbrangusi energija ir augęs vidutinis darbo užmokestis, finansinį rezultatą taip pat blogino žaliavų bei detalių pirkimas avansu.

M. Sologubo teigimu, antrasis ketvirtis „Snaigei“ turi būti geresnis, nes vis daugiau užsakymų pateikia Ukrainos klientai, įmonė tikisi sėkmingos derybų baigties su potencialiais medicininės šaldymo įrangos bei šaldymo agregatų klientais.

„Snaigė“ šiuo metu vykdo restruktūrizaciją, laukia, kol restruktūrizavimo planą patvirtins Lietuvos apeliacinis teismas.

Kipro investicinė įmonė „Sekenora Holdings Limited“ yra pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja. „Snaigės“ grupei priklauso antrinės įmonės „Snaigė Ukraina“ ir „Almecha“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Kažkaip pastaruosius 4-5 metus vien nuostoliai , nors pajamos yra ir nemažos? Įdomu koks savininkas tokią "nuostolingą" firmą tiek ilgai laikytų? Nebent ji ne tokia jau nuostolinga.

apie tikra vertybe ir šlamšta

apie tikra  vertybe ir šlamšta portretas
Šudas komentuoja šudu:pirkau "snaigė "10 metų atgal ir dar dirba tikras tvarumo ir žalumo irodymas. Bet dabar pagal žalią planą tik 100% šudas skatinamas, tipo :kaip iš šudo spausti vašką.

Kas gali

Kas gali portretas
Šitą š pirkti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių