Startuoja 100 mln. eurų vertės vėjo jėgainių parkas

  • Teksto dydis:

Šilutės rajone pradeda veikti naujas 60 MW galingumo vėjo jėgainių parkas, kuris, lyginant su 2015 m., metinę elektros gamybą iš vėjo šalyje pakels beveik 30 proc.

Prognozuojama, kad metinė Šilutės vėjo jėgainių parko gamyba sudarys 230 GWh. Per praėjusius metus vėjo jėgainės Lietuvoje iš viso pagamino 806,3 GWh elektros energijos.

Parkas priklauso tarptautinei energetikos kompanijai „Nelja Energia“. Tai didžiausias šios įmonės parkas Baltijos šalyse. Pasak „Nelja Energia“ padalinio Lietuvoje UAB „4 Energia“ generalinio direktoriaus Tado Navicko, investicijos į Šilutės vėjo jėgainių parką viršija 100 milijonų eurų.

„Šilutės rajone yra vienos geriausių gamtinių sąlygų vėjo energetikai Baltijos šalių regione. Kartu su naujos kartos vėjo jėgainių technologijomis, didesniais jėgainių sparnais ir aukštesniais bokštais, tai gali leisti pagaminti 50 proc. daugiau elektros, palyginti su ankstesnės kartos jėgainėmis“, – tikino T. Navickas.

Naująjį Šilutės vėjo jėgainių parką sudaro 24 gamintojo GE vėjo jėgainės, kurių galia siekia 2,5 MW. Šių jėgainių aukštis yra 110 m, o menčių ilgis – 60 m. Parkas elektrą į tinklą pradeda tiekti šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Acha

Acha portretas
čia tipo labai didelė gerovė:D)O kaip su teiginiu kad ši energijos rūšis yra "nešvari"?Ją "išvalyti" ir pateikti naudojimui reikia nemažai pinigo sanaudom.O kaip su teiginiu kad ji kainuos brangiau?Nutylime?Dar atsimename kaip Kubilas buvo padares energijos supirkimą po 1.30Lt už kw.Ir mūsų Valstybė už mūsų visų pinigus ją supirkinėjo kol kažkokiu tai stebuklu šis procesas nebuvo uždarytas...Manau kad ir šiuo atveju daug kas nutylima ir yra stumiamas abejotini reikalai.Vėjo energetika skamba gerai, bet reikia dar ir kad ji neštų tiesioginę naudą man-Lietuvos piliečiui.O ne tik gerą pelną tam kuris suką šį biznį.

a

a portretas
investuokim dar 14 kart tiek pat iki kartu šitomis , ir turėsim elektrą tik iš vėjo jėgainių .

a

a portretas
AE per 1 metus pagamintu: 11,826 TWh . AE kaina - 5 milijardai eurų ( uždarymui dar tiek pat , plius saugojimo išlaidos ). Elektrinės galia - 1350 MW .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių