Startuoja lygių galimybių standartą darbovietėse kursiantis puslapis

Pradeda veikti puslapis, darbdaviams padėsiantis įvesti įvairovės standartą savo įmonėje ir didinti jos konkurencingumą.

„Tikiuosi, kad mūsų kartu su partneriais sukurtas įrankis darbdaviams bus reali pagalba puoselėti lygių galimybių politiką darbo aplinkoje. Ten, kur lygybė ir įvairovė vertinama, darbuotojai ne tik jaučiasi laimingesni, bet ir neša didesnę naudą visai visuomenei“, - pranešime cituojama lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė.

Puslapyje darbdaviai ar jų atstovai ras praktinių pavyzdžių, kaip užtikrinti diskriminacijos prevenciją darbo vietoje, atrinkti naujus ir išlaikyti bei motyvuoti esamus darbuotojus, susikurti įmonės ar organizacijos lygybės planą. Jame taip pat galima prisijungti prie nemokamos nuotolinių kursų programos. Svetainė pateikia pranešimų skaidres ir praktinių patarimų, kuriuos galima naudoti, rengiant mokymus savo įmonėse.

„Svetainėje pateikiama visa esminė informacija, kaip išvengti diskriminacijos apraiškų ir praktiškai įgyvendinti lygias galimybes įvairiose darbo santykių srityse. Tuo pačiu darbdavius ir darbuotojus, norinčius pagilinti savo žinias diskriminacijos prevencijos ir lygių galimybių srityje, kviečiame jungtis prie nuotolinių mokymosi kursų „Lygybės ir nediskriminavimo ABC“, - sako Žmogaus teisių stebėjimo instituto advokacijos vadovė Mėta Adutavičiūtė.

Tyrimai rodo, kad tie darbdaviai, kurie aktyviai taiko lygybės ir nediskriminavimo principus, ne tik kuria socialiai atsakingos įmonės reputaciją, tačiau tampa ir patrauklesniais darbdaviais. Tokios įmonės lengviau pritraukia talentus, geriau supranta savo klientus, kurie priklauso įvairioms visuomenės grupėms, joms paprasčiau sekasi adaptuotis prie darbo rinkos pokyčių.

Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad įsidarbindami ir dirbdami Lietuvos gyventojai patiria diskriminaciją, o dažniausi jos pagrindai - amžius, negalia ir lytis. Daugiau kaip pusė (57 proc.) gyventojų yra asmeniškai patyrę diskriminaciją dėl amžiaus įsidarbindami. Daugiau nei trečdalis (37 proc.) mano, kad Lietuvoje paplitusi diskriminacija darbo vietoje dėl negalios, o 23 proc. - dėl lyties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai dabar gėjai įgis teisę prie visų vyriškių kabinėtis (be teisės šiems atsisakyt)?..

LGBT-agrastai uzsikodavo

LGBT-agrastai   uzsikodavo  portretas
po ,,,lygybes ir nediskriminavimo ABC,,, iskaba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių