Pereiti į pagrindinį turinį

Studentams skolins už 6-6,5 proc.

Studentams skolins už 6-6,5 proc.
Studentams skolins už 6-6,5 proc. / Redakcijos archyvo nuotr.

Paskolų už studijas palūkanos galėtų siekti apie 6-6,5 proc., teigia švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Anot jo, jau baigiama tartis su bankais dėl studijų paskolų sąlygų.

„Artėjame prie baigiamųjų susitarimų su bankais dėl sąlygų. Per artimiausias 2-3 savaites jos bus suderėtos. Viena aišku, kad garantijos suteikimas palūkanų normą sumažintų iki 6-6,5 proc., ir tai tikrai nebūtų komercinės palūkanos“, - Vyriausybės valandos metu Seime kalbėjo G. Steponavičius.

Anot jo, lyginant su pernai, nemokamų, valstybės finansuojamų vietų šiemet bus maždaug 6 tūkst. daugiau, tad 21 tūkst. pirmakursių universitetuose ir kolegijose studijuos nemokamai.

Seimas balandžio pabaigoje priėmė aukštąjį mokslą reformuojantį Mokslo ir studijų įstatymą, kuriuo įvedama vadinamojo studijų krepšelio ir valstybės remiamų paskolų sistema. Krepšeliai bus skiriami geriausiais rezultatais mokyklas baigusiems abiturientams - jiems už studijas mokėti nereikės.

Nepatekusieji į valstybės finansuojamas vietas galės rinktis mokamas studijas. Ministerijos duomenimis, studijų kaina svyruos nuo 3,3 iki 18,8 tūkst. litų.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų