T. Tomilinas apie PVM lengvatą: saugesnis kelias būtų pradėti nuo ekologiškų maisto produktų

Seime atsiradus iniciatyvai nuo 2022 m. nustatyti lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą būtiniausiems maisto produktams, ekologiškiems produktams Seimo Lietuvos valstiečių  ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnės pavaduotojas Tomas Tomilinas sako, kad pirmiausia reikėtų sutarti dėl papildomų pajamų, kas kompensuotų dėl to patiriamus nuostolius trumpuoju laikotarpiu.

Jo nuomone, saugesnis kelias būtų pradėti nuo PVM lengvatos ekologiškiems maisto produktams, vaisiams ir  daržovėms.

„Idėja tikrai nėra nauja. Bet ji Lietuvoje neįgyvendinta dėl vienos paprastos priežasties – visi, kas siūlo, niekada negalvoja apie biudžetinius šaltinius, kaip bus kompensuojamas didžiulis pajamų praradimas. Nes tokio pakeitimo kaina akivaizdi: biudžetininkams neaugs algos, bus karpomos socialinės programos. Ypač prie dešiniųjų valdžios. Manau, kad svarstydami siūlymą turime plačiai sutarti dėl papildomų pajamų, kas kompensuotų nuostolius trumpuoju laikotarpiu. Saugesnis kelias būtų pradėti nuo ekologiškų maisto produktų, nuo vaisių ir daržovių ir tada turint aiškų šaltinių planą imtis esminės pertvarkos“, – Eltai sakė T. Tomilinas.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Eugenijus Sabutis įregistravo Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siūloma nuo 2022 m. nustatyti lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą būtiniausių maisto produktų krepšeliui, kuris būtų sudaromas Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka,  taip pat ekologiškiems ir pagal nacionalinę žemės ūkio bei maisto kokybės sistemą pagamintiems produktams.  PVM lengvatą taip pat siūloma taikyti maitinimo ir gėrimų teikimo paslaugoms, išskyrus prekybą alkoholiniais gėrimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausia

geriausia portretas
patiems isaugint ir tai dar kokioje zemeje ir tik siltnami nes lietus gali buti su vyrusais....

Tomiliunai

Tomiliunai portretas
Ekologiški jie buna diena o nakti dievas nemato. Kaip ten pas ukininkus buna A?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių