Techninių apžiūrų liberalizacija supriešino ministerijas

Techninę apžiūrą turėtų teikti ne kelios įmonės, privalo atsirasti konkurencija, pasiūlė Seimo narių grupė. Šią idėją palaiko ir Ūkio ministerija bei Konkurencijos taryba, dalis verslo atstovų, tačiau tokiai minčiai nepritaria Susisiekimo ministerija ir dabar paslaugas teikiančių įmonių asociacija, rašo "Verslo žinios".

"Klausimas, ar tikrai privatus verslas vienose rankose turėtų kontroliuoti tokią svarbią instituciją. Jei keli privatūs asmenys valdo tokią valstybei svarbią sistemą, galime kalbėti apie ryškius monopolio požymius - kai kuri nors įmonė pasiima buvusios apskrities teritoriją, visiems yra nepatogu, vartotojai negali pasirinkti", - sakė vienas iš servisų tinklo "Kemi" akcininkų Kęstutis Tubutis.

Techninės apžiūros įmonių asociacijos "Transeksta" prezidentas ir valdybos pirmininkas Antanas Dadurka pabrėžia, kad techninė apžiūra - specifinė paslauga.

"Manome, kad liberalizavimas yra rizikingas dalykas, nes negali būti lūkesčių, kad paslauga atpigs, kaip tikisi kai kurie Seimo nariai", - sakė A.Dadurka. Pasak jo, liberalizavus rinką, atsiras daug vietų, kurioms reikės investicijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alexs

alexs portretas
Šito kąsnio monopolistai tai jau tikrai nepaleis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių