Teisėsauga tiria galimą spaudimą valstybės turto pardavimo aukcione

  • Teksto dydis:

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl valstybei priklausančių Vilniaus rajone esančių gyvenamųjų patalpų pardavimo aukcione dalyviui daromo spaudimo – siūlymo už atlygį nesivaržyti dėl jų, patvirtino Vilniaus apygardos prokuratūra.

Prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS teigė, kad tyrimas pradėtas: „Vakar vyriausiojo prokuroro pavaduotojas priėmė nutarimą pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Turto banko pateiktą informaciją dėl, įtariama, pasikėsinimo sukčiauti“.

Kaip teigiama Turto banko pranešime, tokiais atvejais nukenčia ne tik pirkėjai, bet ir valstybė.

„Šiuo atveju kalbame ne tik apie galimai nukentėjusį asmenį, bet ir apie žalą valstybei, kai galimai neteisėtais būdais buvo bandoma riboti konkurenciją atvirame elektroniniame aukcione“, – pranešime sakė Turto banko vadovas Mindaugas Sinkevičius.

Vasarį Vilniaus rajone parduodant buto dalį jos apžiūrėti atvykęs asmuo nuomininkui siūlė pinigų, kad šis nesivaržytų aukcione arba sumokėtų 1 tūkst. eurų už tai, kad varžovas aukcione nekeltų kainos. Nuomininkas po aukciono apie tai pranešė Turto bankui, šis kovo pradžioje tokią informaciją paprašė įvertinti prokurorų.

Valstybės turtą valdanti įstaiga nurodo, kad ketina inicijuoti teisės aktų pakeitimus, siūlydama įstatymuose numatyti galimybę iš aukcionų eliminuoti asmenis ar įmones, jei būtų nustatyta, kad šios darė kokį nors poveikį kitiems valstybės organizuojamų aukcionų dalyviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių