Teismas: „Naujininkų ūkio“ vadovas S. Čirba trejus metus negalės vadovauti

  • Teksto dydis:

Vilniaus kapinių priežiūros konkurse 2018 metais kartelyje dalyvavusios pastatų priežiūros įmonės „Naujininkų ūkio“ vadovas Sigitas Čirba trejus metus negalės užimti jokių vadovaujančių pareigų, jam skirta 1 tūkst. bauda.

Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), patenkinęs Konkurencijos tarybos prašymą dėl asmeninės įmonės vadovo atsakomybės ir sankcijų jam, pranešė taryba.

VAAT pažymėjo, kad „Naujininkų ūkio“ vadovas turėjo pagrindo įtarti, kad jo vadovaujama bendrovė daro pažeidimą, bet nesiėmė veiksmų užkirsti tam kelią.

S. Čirba 1996–2000 metais buvo Seimo narys, išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą. 

Teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. 

Apie galimą pažeidimą 2018 metais Konkurencijos tarybą informavo Vilniaus savivaldybė. Priežiūros institucija kapinių priežiūros konkurse kartelį sudariusioms pastatų priežiūros grupės „City Service“ įmonėms „Būsto aplinka“ ir „City Service Engineering“ skyrė bendrą 381,1 tūkst. eurų baudą.

Įmonės šią nuobaudą ne kartą skundė, kol šiemet liepą Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas po atnaujinto tarybos tyrimo skyrė individualias baudas: „Būsto aplinkai“ – 253,4 tūkst. eurų, o „City Service Engineering“ – 108,6 tūkst. eurų.

LVAT patvirtino tarybos išvadą, kad 2018 metais „Būsto aplinka“ ir „Naujininkų ūkis“ padedant „City Service Engineering“ sudarė kartelį – susitarė pateikti suderintus pasiūlymus, įskaitant paslaugų kainas, ir konkurse tik imitavo konkurenciją.

Teismas konstatavo, kad taryba bendrovei „Naujininkų ūkis“ pagrįstai skyrė 31 tūkst. eurų baudą, tačiau iš dalies patenkino „Būsto aplinkos“ ir „City Service Engineering“ skundus ir nurodė skirti individualias sankcijas, nes tuo metu galiojusiame Konkurencijos įstatyme nebuvo numatyta galimybė taikyti solidarią atsakomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių