Pereiti į pagrindinį turinį

„Teo LT” pripažinta sėkmingiausia biržoje vertinama Lietuvos bendrove

2009-07-23 19:38
„Teo LT” pripažinta sėkmingiausia biržoje vertinama Lietuvos bendrove
„Teo LT” pripažinta sėkmingiausia biržoje vertinama Lietuvos bendrove / Teo LT nuotr.

Didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja bendrovė „Teo LT” sėkmingiausių Baltijos šalių biržose įtrauktų į sąrašą bendrovių rinkimuose („Baltic Corporate Excellence Awards“) antrus metus iš eilės buvo pripažinta geriausia įmone Lietuvoje.

Rinkimų metu ekspertai vertino 38 NASDAQ OMX Baltijos šalių biržų Oficialiajame prekybos sąraše esančių kompanijų finansinius rodiklius, pasirinkto verslo modelio sėkmę bei organizacijos valdymo efektyvumą. Sėkmingiausia bendrove Estijoje ir visose trijose Baltijos šalyse buvo pripažinta „Eesti Telekom“, sėkmingiausiais Latvijoje - „Grindeks".

Ekspertų nuomone, praėjusiais metais „Teo” pasižymėjo stabiliu ir profesionaliu bendrovės valdymu ir ypač skaidria veikla. Jų vertinimu, bendrovė sėkmingai plėtojo skaitmeninės televizijos paslaugas bei efektyviai taikė moderniausias technologijas teikiant paslaugas klientams.

Vertindami finansinius rodiklius, ekspertai akcentavo stiprų įmonės finansinį balansą ir grynųjų pinigų srautus, žemą įsiskolinimo ir aukštą mokamų dividendų lygį.

Vertinimo komisiją sudarė Latvijoje įsikūrusios finansų analizės bendrovės „CE Services“, Švedijoje veikiančios „CE Asset Management”, Latvijos BA Verslo ir finansų mokyklos, vertybinių popierių biržos „NASDAQ OMX Riga“ atstovai ir žiniasklaidos partneriai.

„Teo” praėjusių metų pabaigoje Vilniaus, Rygos ir Talino vertybinių popierių biržų rengiamuose apdovanojimuose „Baltic Market Awards“ trečius metus iš eilės buvo pripažinta skaidriausia ir geriausiai informaciją rinkai teikiančia bendrove Lietuvoje.
Be to, tarptautinis ryšių su investuotojais profesionalams skirtas žurnalas „IR Magazine“ 2008 metų spalį jau penktą kartą iš eilės pripažino „Teo” geriausiai ryšius su investuotojais palaikančia Lietuvos bendrove.

Praėjusiais metais pirmą kartą Lietuvoje surengtuose gerbiamiausių įmonių apdovanojimuose „Teo” buvo pripažinta efektyviausiai valdoma įmone, o remiantis visuomenės nuomonės tyrimo rezultatais - gerbiamiausia iš konkurse dalyvavusių bendrovių. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų