Pereiti į pagrindinį turinį

Turistų įpročiai stipresni už baimes

2015-07-10 07:17
BNS inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Pastaruoju metu pasaulį vis sudrebinančios žinios apie teroristų išpuolius turistinėse vietovėse lietuvių įpročių keliauti smarkiai nepakeitė - jie ir toliau renkasi tas pačias pamėgtas šalis, ypač gavę nuolaidų. Tiesa, vykti į Tunisą kol kas nėra galimybių, tačiau neabejojama, kad atnaujinus keliones į šią šalį norinčiųjų ten atostogauti tikrai atsirastų, rašo "Lietuvos žinios".

Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė priminė, kad po pastarojo išpuolio Tunise, kai lietuviams buvo pasiūlyta grįžti namo anksčiau, kvietimu pasinaudojo tik du žmonės. Tai, anot jos, gana nemažai pasako apie mūsų tautiečių keliavimo ypatumus.

"Lietuviai yra labai racionalūs. Tikėdamiesi mažiausių kainų jie bando pasinaudoti neramumais. Ne paslaptis, kad tiek Tunisas, tiek Graikija buvo patrauklios šalys turistams, nors pasižymėjo teroristinių atakų ar bankroto grėsme", - teigė ji.

Turizmo asociacijos vykdomoji direktorė neabejojo, kad situacija Tunise nurimus ir vėl atnaujinus keliones į šią valstybę, Lietuvoje atsirastų drąsuolių, pasiryžusių ten vykti.

Pastebima, kad turistų nebaido ir Graikijos finansiniai sunkumai - ši valstybė tebėra populiari Lietuvos rinkoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų