Tyrimas: pigiausių maisto produktų krepšelis balandį buvo 7 proc. pigesnis nei prieš metus

Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos parduotuvėse balandį, palyginti su praėjusių metų balandžiu, buvo 7,1 proc. (4,3 euro) pigesnis, rodo kainų palyginimo portalo „Pricer.lt“ analizė.

Palyginti su šių metų kovo mėnesiu, krepšelis pabrango 1 proc. (0,56 euro).

Pasak „Pricer.lt“, padidinusi krepšelio kainą 0,57 euro, pigiausią krepšelį toliau išlaiko „Maxima“. „Norfa“, padidinusi kainas 1,03 euro, išlieka antroje vietoje. „Iki“, sumažinusi kainą 0,17 euro, lieka trečioje vietoje.

„Lidl“ sumažino krepšelio kainą 0,31 euro ir yra ketvirtoje vietoje, tuo metu „Rimi“ didino kainas 1,37 euro ir lieka penktoje vietoje. „Rimi“ e. parduotuvė mažino kainas 0,51 euro ir lieka šeštoje vietoje. „Barbora“ didina krepšelio kainą 1,91 euro ir lieka su brangiausiu krepšeliu.

Populiarių ir gerai žinomų „Pricer.lt“ produktų vidutinio krepšelio kainų balandžio mėnesio analizė rodo, kad, palyginti kovo mėnesiu, kainos pakilo 2,7 proc. (1,06 euro). Palyginti su balandžiu prieš metus, krepšelio kaina buvo 2,1 proc. (0,81 euro didesnė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
vietoj mėsos - burokas, vietoj žuvies - kepta ant aliejaus duona, vietoj konditerijos - lenkiškas obuolys. Štai jums ir pigesnis

Milda

Milda portretas
Asmeninė piniginė paprieštarautų.

vep

vep portretas
tai tik dar karta parodo, kad ekonomistai visiskai nieko niekas nezino kas bus po pusmecio, po metu ir t.t. su ekonomika, niekas negali prognozuoti, tai praktiskai neymanoma, kaip pvz jau kalbejo kad brangs buitine technika iki 20 proc, na zinot niekur as to brangimo nematau...jau buvo kalbeta kad brangs dviraciai nes uzsakymai milziniski, zaliavos pabrango, ir t.t. tai to brangimo dviraciu na vos max 5 proc gal ir maciau, bet tikrai ne simtais EUR...vel apsimelavo...negana to jau kalba kai kur ziniasklaida kad maistas brangs, nes brango zalaivos maisto priedu ir pakuociu, ir pacio maisto zaliavos brango (kaip grudai ir pan.) na nieko panasaus nematau kad brangtu, vel apsimelavo,,,negana to cia eile metu apie tuos banus ir kava prangstancia kalba,,,na zinot niekas taip stipriai nebrangsta,,,cia tik infliacija vyksta, daugiau gauni daugiau ir isleidi....kazkaip daug melagienu visur spaudose arba tiesiog neismanymo,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių