Tyrimas: trečdalis Lietuvos jaunuolių ateityje svarstytų pradėti verslą

34 proc. 18-25 metų Lietuvos jaunuolių ateityje svarstytų pradėti savo verslą. Tarp jų yra 37 proc. vyrų ir šiek tiek mažiau moterų (31 proc.). Jaunuoliai mano, kad jų karta yra verslesnė nei ankstesnė, o net per pastaruosius metus veikiančių įmonių skaičius paaugo 1,7 proc. (t. y. 1,5 tūkst.), rodo „Verslios Lietuvos“ duomenys.

„Credit24“ iniciatyva vykdytos reprezentatyvios apklausos duomenimis, 53 proc. jaunuolių galimybės dirbti sau neatmeta, tačiau ir nėra tikri, ar svarstys ją ateityje. Maždaug vienas iš dešimties (9 proc.) apklaustųjų nuosavo verslo galimybės išvis nesvarstytų, o 3 proc. jau turi savo verslą (tarp jų 6 proc. vyrų.).

Toks pat tyrimas buvo atliktas ir kitose šalyse. Rezultatai atskleidė, kad, pavyzdžiui, kaimynėje Lenkijoje tik penktadalis (21 proc.) apklaustų jaunuolių svarstytų ateityje pradėti savo verslą. 59 proc. nėra apsisprendę, ar ateityje norėtų imtis iniciatyvos verslauti patys. Net 18 proc. tokios galimybės visai nesvarstytų, o 2 proc. apklaustųjų savo verslą jau turi.

Įdomu tai, jog Ispanijoje savo verslą pradėti ateityje svarstytų tik 16 proc. apklaustų šalies jaunuolių, o dvigubai daugiau (32 proc.) jų to daryti neketintų. Tuo tarpu Meksikoje teigiamai į tokią galimybę žiūri net 49 proc. jaunuolių ir tik 3 proc. dirbti sau visai nesvarstytų.

Dauguma Lietuvos jaunuolių (57 proc.) mano, kad jų karta yra verslesnė, nei prieš tai buvusi. Šiam teiginiui pritaria daugiau moterų (65 proc.) nei vyrų (49 proc.). Su tuo nesutinka 17 proc. vyrų ir 6 proc. moterų. Tačiau taip pat net 45 proc. apklaustų Lietuvos jaunuolių mano, kad šiuo metu yra daugiau kliūčių būti versliu nei buvo ankstesniais laikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl mes turime važiuoti į Lenkiją pirkti visko? „Dar Lietuvos verslas nesupranta, kad geriau turėti lojalių klientų ir dėkingų darbuotojų, negu duoti jiems minimumą ir lupti iš jų paskutinius centus, kadangi jie nuolat bus pikti ir sukurs nesaugią atmosferą. Jeigu žmonės yra nepatenkinti, tai ir tas Lietuvos verslininkas gyvena nepatenkintų žmonių valstybėje. Manau, kad kol kas Lietuvos verslas savo gerovės ir savo komforto nesusieja su tuo, ką jis moka žmonėms ir kaip užkelia į kosmosą kainas“, – aiškino N. Oželytė. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Nieko neišeis.

Nieko neišeis. portretas
Verslo pradžia niekad nėra galinga o finansinė pusė yra silpna. Kadangi pas mus smulkus verslas(koks būna verslas pradžioje) yra kiaurai blokuojamas oligarxinio, taigi ši graži užmačia pasmerkta numirti vos tik gimus.Su retom išimtim
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių