V. Čmilytė-Nielsen: LTG turi spartinti planus atsijungti nuo rusiškų sistemų

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) turi spartinti planus atsisakyti rusiškos KLUB-U lokomotyvų saugos sistemos ir įdiegti vakarietišką.

Portalas „Lrytas“ šią savaitę skelbė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ ketina atsijungti nuo šios sistemos iki 2026–2027 metų.

„Dabar situacijai paaiškėjus, iškilus į viešumą, natūralu, kad reikėtų priimti sprendimus, kurie mums padėtų atsijungti nuo tų nesaugių sistemų. (...) Tie terminai, apie kuriuos kalbama, nėra pakankamai greiti. Reikėtų ieškoti būdų juos paspartinti“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

„Visų pirma, žinoma, reikėtų aiškintis, kaip taip atsitiko ir kodėl iki šiol naudojamasi tokia sistema“, – kalbėjo ji.

„Lrytas“ antradienį rašė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė viešąjį pirkimą, kuriuo už 2,2 mln. eurų perka KLUB-U sistemos priežiūros paslaugas.

Įmonė pripažino, kad KLUB-U vis dar naudojama lokomotyvuose ir savaeigiuose sąstatuose, bet laikinai. Šiuo metu naudojama iki 130 tokių lokomotyvų ir savaeigių sąstatų. Nurodoma, kad valdant riziką ir siekiant užtikrinti šia sistema perduodamos informacijos saugumą nuo 2017 metų ji yra izoliuota ir neturi sąsajų su kitomis „Lietuvos geležinkelių“ grupės IT sistemomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar tik čia negieda į ,,natą"

Ar tik čia negieda į ,,natą"  portretas
valstybinių geležinkelių draskytojams? Gal net pati jų gaujos narys?...

Cmile

Cmile portretas
AR TOKIA GIMEI AR APSIMETI NU BLIN PAKLAUSAI AR JIE CIA NUO MOKSLU PASIMAISE AR BLOGAS KOKSAS??? SEDI SUDE NE VISTIEK REIKIA PASIŠUDINTI

Ponai

Ponai portretas
Juokingi iki negaliu:) Visvien elekrofikacija pradejo. Dajokite arklius i juos neinvestave:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių