V. Janulevičius: renovacija turėtų būti vienas iš prioritetų

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius, kalbėdamas apie tai, kokioms kryptims reikėtų skirti didžiausią dėmesį, sako, kad vienas iš prioritetų turėtų būti renovacija, siekiant sumažinti gyventojų išlaidas už šildymą, kuriant darbo vietas ir mažinant iškastinio kuro importą.

„Renovacija yra ne tik žaliasis prioritetas, bet ir socialinis bei ekonominis projektas: mūsų gyventojų gerovės didinimas, mažesni mokesčiai už šildymą. Valstybė taupytų lėšas už šildymą, juolab kad renovacijai turėsime galimybę taikyti pačias pažangiausias technologijas“, – nuotoliniame „Vilnius GreenTech“ forume antradienį sakė V. Janulevičius.

V. Janulevičius taip pat akcentavo, kad Europos Sąjungos fondai leidžia naudotis parama, skatinančia, kad žmonės kuo mažiau prisidėtų prie savo būsto renovavimo.

„Tokiu būdu įdarbintume daug žmonių, būtų naujų darbo vietų per visą respubliką. Antra – sumažintume išlaidas šildymui, senjorų ir kitų šeimų vartojimas būtų didesnis. Trečiuoju atveju tai investicija, kuri ilgąjį laiką atsipirks ir mažins žaliavinio kuro, iškastinio kuro importą“, – sakė LPK prezidentas.

„Šitos kryptys leidžia pasakyti, kad tai turi būti prioritetas Lietuvoje. Vienas pagrindinių tikslų – kaip įveiklinti tuos pinigus, nes daugeliu atveju Europos centrinis bankas turėtų naudotis vietiniais bankais. Pagrindinis dalykas – padarius tinkamą renovaciją žmonių turto vertė paaugtų. Lietuvos bankų turto vertė ir įkeitimai pagerėtų, finansuojant ar kontroliuojant situaciją su subsidijomis. Tai beprecendentis dalykas, kuriuo turime šiandien pasinaudoti“, – sakė V. Janulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mano

mano portretas
namas stovi ant žemės, bet kol kas žemės mokesčio nemokam. O jei ateis Jonas ir pasakys, kad žęmė- mano, kas tad bus?

nejuokin

nejuokin portretas
O kas didziausia nauda gauna is renovacijos,ogi bankai ir vyrai kurie mulkina zmones,kur ju sutartis del atsakomybes ateiciai aaaaaaaaaaaaa,kodel bankai kratosi sutarties del kokybes,visi vagiai kiek tik gali apsukti ta vargsa zmogeli,kur atsakomybe savivaldybos aaaaaaaaaaa,nieks ne uz neatsako ,tik duok jiems pinigu,gudruciai,pirma reikia darba padaryti ,po to turi ivertinti sava,tai yra namo zmones o paskui sutartis del termino 25metams,jeigu kas jie ,t,t, bankas,savivaldybe turi remontuoti kol sueis terminas,tik po 25 metu atsakomybe bus musu,,neiskokite durniu pasinaudoti ,,Januleviciau kada padarysi sutarti su manim ir su banku atsakomybei25 metams tada galima ir pagalvoti, vo teip ponuli,

Nuomonė

Nuomonė portretas
Būtina atnaujinti senuosius pramoninius Kauno raj. Vilijampolę, Šančius. Juk jie taip arti centro. Dažnas pravažiuodamas pro Vilijampolę baisisi jos statiniais ir persenusiais krūmynais pilnais šiukšlių. Jei jau Kaunas tvarkosi, tai tegul tvarko tai, kas akis bado.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių