V. Janulevičius: ribojimus verslui atlaisvinti reikia palengva, įsiklausant į medikų rekomendacijas

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas (LPK) Vidmantas Janulevičius sako sutinkantis, kad apribojimus verslui reikėtų laisvinti palaipsniui ir įsiklausant į medikų rekomendacijas.

„Norėtume atlaisvinti verslą, kasdien sulaukiame prašymų iš asocijuotų struktūrų ir visa kita, bet manau, kad pasitikėti medikais, kurių dauguma sudaro mūsų ekspertų tarybą, yra vienas iš esminių dalykų. Jei turime gerą tendenciją, iki sausio 31 dienos reikėtų susilaikyti nuo viso to ir jau tada laisvinti ir žiūrėti palaipsniui“, – pirmadienį Vyriausybės pasitarime sakė V. Janulevičius.

„Vertiname ir suprantame tuos nuostolius, kuriuos neša verslas, bet, matyt viską galima atstatyti, tik žmogaus gyvybių negalima atstatyti. Tai buvo vieninga pozicija ir LVK, ir mūsų“, – pridūrė LPK prezidentas.

Sugriežtintas karantinas Lietuvoje įsigaliojo nuo gruodžio 17 dienos ir galioja iki sausio 31 dienos. Jo metu neveikia dauguma parduotuvių, išskyrus maisto ir vaistines, kavinės, viešbučiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Tai aisku kad nekritikuos tu kurie valdzioje sedi nes tai yra sava saika

Pradžiai

Pradžiai portretas
ribojimus verslui reikėtų taikyti visiems vienodai, kaip tai daro dauguma ES šalių. Tai, kad didiesiems prekybos tinklams sudaromos ypatingos sąlygos, pašalinant iš rinkos konkurentus, prekiaujančius ne maisto prekėmis, yra pasityčiojimas ir iš smulkaus verslo, ir iš pačios karantino sampratos.

Analitikas

Analitikas portretas
Čia kalba pramonininkų, kuriu veikla nesustabdyta, atstovas. Būtų sustabdyta, čiulbėtų kitaip. Nuo kada verslą ir ekonomiką reguliuos gydytojai? Kodel tada sveikatos apsaugos nereguliuoti verslui? Baikime cirkus ir neslepkime jog Vyriausybe ir asmeniškai I.Šimonyte bijo atsakomybes.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių