V. Šapoka dėl prezidento kritikos: mokytis sveika visą gyvenimą

Finansų ministras Vilius Šapoka, atsakydamas į prezidento Gitano Nausėdos išsakytus žodžius, kad jam teks pasimokyti, kas yra gerovės valstybė, teigė, kad prezidentas, kaip ir kiti, gali turėti savo nuomonę.

„Gyvename demokratinėje šalyje. Prezidentas, Seimas, Vyriausybė, atskiri ministrai gali turėti savo nuomonę. Mokytis sveika visiems visą gyvenimą“, – DELFI sakė V. Šapoka.

Atsižvelgus į įvairius siūlymus, ministro žodžiais, bus patvirtintas realistinis biudžetas.

„Esame gavę ir koalicijos siekius, prezidentas pateikė pasiūlymus, Seime neabejotinai už milijardus eurų gausime papildomų pasiūlymų ir jų, prognozuočiau, bus už kelis milijardus eurų papildomos išlaidos. Atsirinksime tas priemones, kurios šiuo metu būtų naudingiausios Lietuvai, ir po ilgų ir karštų diskusijų rasime sutarimą bei patvirtinsime realistinį biudžetą“, – laidoje teigė V. Šapoka.

ELTA primena, kad finansų ministras, komentuodamas prezidento G. Nausėdos pasiūlymus kitąmet socialinės apsaugos išlaidas padidinti 100 mln. eurų, prakalbo apie būtinybę nusiimti rožinius akinius. Viena vertus, ministras teigia, kad džiaugiasi, jog yra pateikta idėjų, o Prezidentūra gilinasi į situaciją, tačiau, kita vertus, V. Šapoka siūlo 2020 m. biudžetą formuoti nekeliant visuomenei didesnių nei valstybė pajėgia lūkesčių.

G. Nausėda Seimui teiks svarstyti Pelno mokesčio, Gyventojų pajamų mokesčio ir Akcizų įstatymų pataisas. Taip pat – įstatymų pataisas, kurios sudarys sąlygas sparčiau didinti senatvės pensijas ir pagerinti senatvės pensijos išankstinio skyrimo sąlygas, taip mažinant 41,7 proc. siekiantį pensininkų skurdą, pajamų nelygybę ir socialinę atskirtį. Taip pat bus mažinamas neįgaliųjų skurdas, siekiama sparčiau didinti mažų pensijų priemokas, šalpos pensijas ir valstybės remiamas pajamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haufas

Haufas  portretas
gaila kad prezidentas šio arogantiško ministriuko nepasiutė po ..... nereikėjo tvirtinti šapok...

mokykis mokykis ir Leninas taip liepe

mokykis  mokykis  ir  Leninas taip liepe portretas
visvien durnas numirsi....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių