Pereiti į pagrindinį turinį

V. Vasiliauskas: bankai savo šansą pražiopsojo

2015-07-17 07:19
BNS inf.
Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas
Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas / V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

Bankų vaidmuo mokėjimų rinkoje jau silpsta, joje įsitvirtina nauji žaidėjai, o komisinius prarandantys bankai turėtų pergalvoti savo strategiją, ne Lietuvos bankas (LB) siekia įteisinti ribotą mokestį už bankinių paslaugų paketą - komerciniai bankai per mėnesį iš kliento už būtiniausias paslaugas galėtų prašyti ne daugiau, nei bus nustatyta riba - 1,52 euro per mėnesį.

"Mokėjimo paslaugų ateitis priklauso ne bankams. Mano įsitikinimu, bankai pražiopsojo momentą, kada jie galėjo ir toliau išsaugoti vyraujančią padėtį mokėjimo paslaugų segmente. Esantis naujas reguliavimas, papildomi kapitalo reikalavimai bankus verčia persvarstyti veiklos perspektyvą", - interviu "Lietuvos žinioms" teigė LBvadovas Vitas Vasiliauskas.

Pasak jo, bankai dėl euro įvedimo neteko žymios komisinių dalies, o dabar su mokesčių reguliavimu jiems vėl ateina apribojimai. "Tendencija dėl pagrindinių bankinių paslaugų, teikiamų mažmeniniam vartotojui, didesnio reguliavimo yra neišvengiama. Todėl bankiniam sektoriui tikrai svarbu pergalvoti veiklą," - dienraščiui sakė VB valdybos pirmininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų