Valdantieji aiškinsis, ar turi daugumą ir balsų biudžetui

Valdančiųjų koalicinė taryba trečiadienį po nepavykusio balsavimo dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo aiškinsis, ar tebeturi daugumą bei balsų biudžetui priimti.

„Kyla klausimas dėl daugumos, jis logiškas ir į jį reikės atsakyti. Išgirsim jų (nebalsavusių – BNS) motyvus ir sutarsime, ar dėl biudžeto jie balsuos, ar ne“, – antradienį žurnalistams sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Dėl biudžeto balsavimo reikėtų gauti frakcijų patikinimą, nes eiti su nežinia į balsavimą dėl biudžeto, mums tada reikia pradėti kažkokias derybas su kitom frakcijom, ką daryti toliau“, – teigė R. Karbauskis.

Po šio balsavimo R. Karbauskis pripažino, kad nebeaišku, ar valdantieji turi daugumą.

„Dabar negaliu atsakyt į šitą klausimą, labai sunku atsakyt. Bandysiu paklaust kitų frakcijų atstovų, ypatingai tos, kuri nedalyvavo balavime, ar ji dar laiko save koalicijos dalimi“, – antradienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Jei bus manoma, kad laiko (koalicijos dalimi – BNS), biudžetą mes priimsim be problemų, jei  frakcija nebemano, kad ji daugumoj, bus problemų su biudžetu“, – teigė R. Karbauskis.

Tačiau paprašytas įvardinti valdančiąją frakciją, nedalyvavusią balsavime dėl V. Pranckiečio, to negalėjo padaryti.

Valdančiųjų iniciatyva surengtame pakartotiniame balsavime už V. Pranckiečio atšaukimą iš pareigų balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo penki, 11 biuletenių sugadinti. Tuo metu jį atleisti iš pareigų reikėjo ne mažiau kaip 71 balso.

Slaptame balsavime dalyvavo visų valdančiųjų frakcijų – „valstiečių“, „socialdarbiečių“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, frakcijos „Lietuvos gerovei“ –nariai bei keletas Mišrios Seimų narių grupės atstovų. Opozicija balsavime nedalyvavo.


Šiame straipsnyje: valdantiejibiudžetasSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kotas

kotas portretas
Kaip apmaudu, kad Karbauskis turi tik vieną Širinskienę, kurią galima dalinti į kiek norima dalių. Teks, Ramūėli, ieškoti Seime daugiau lengvai dalinamų mergelių, kitaip ,,daugumos" nesurikiuosi. Arba nupirkti ,,parsiduodančias".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių