Pereiti į pagrindinį turinį

Vasarą lietuviai ištikimi Turkijai

2009-09-24 08:39
Tradicija: nebe pirmą vasaros sezoną populiariausia lietuvių užsienio kelionių kryptis – Turkija.
Tradicija: nebe pirmą vasaros sezoną populiariausia lietuvių užsienio kelionių kryptis – Turkija. / "Reuters" nuotr.

Besibaigiantis vasaros kelionių sezonas nenuvylė tarptautinio kelionių organizatoriaus "Tez tour". Bendrovė skelbia, kad turistų skaičius sumenko tik mažiau nei dešimtadaliu, o tradiciškai daugiausia lietuvių pageidavo atostogauti Turkijoje.

"Tez tour" duomenimis, per vasaros sezoną lėktuvai buvo užpildyti apie 97 proc., apie 74 proc. klientų rinkosi poilsį keturių ar penkių žvaigždučių viešbučiuose. Bendras turistų skaičius nesumažėjo nė 10 proc.

"Turizmo rinkoje, kaip ir daugelyje kitų verslo sektorių, šiuo metu vyksta įvairūs pokyčiai – remiantis naujausiais Turizmo asociacijos duomenimis, turizmo rinka Lietuvoje smuko 30 proc., tačiau galime drąsiai teigti, kad teisingai nuspėjome šios vasaros tendencijas", – teigė Lietuvos bendrovės vadovas Aleksandras Sukovas.

"Tez tour" užsakyti lėktuvai buvo beveik pilni. "Džiaugiuosi mūsų bendrovės strateginiais pranašumais, nes sprendžiant iš to, kaip buvo užpildyti lėktuvai, mūsų skrydžių planas buvo paruoštas itin gerai," – vasaros sezono rodiklius komentavo A.Sukovas.

Palyginti šių metų vasaros sezono rodiklius su praėjusių metų duomenimis, daugiausia lietuvių tradiciškai rinkosi poilsį Turkijoje, į Egiptą keliaujančių skaičius beveik nepakito. Vasaros sezonu "Tez tour Lietuva" taip pat organizuoja keliones į Graikiją ir Ispaniją.

Tarptautinis kelionių organizatorius jau sėkmingai pradėjo žiemos sezono kelionių pardavimą. "Tez tour" išplėtė viešbučių pasiūlą Egipte beveik 25 proc., tačiau, kaip teigė bendrovės vadovas, Egipte esančių viešbučių atstovai tapo apdairesni, reikalauja išankstinių depozitų ir ypač atsargiai reaguoja į naujų bendrovių pasiūlymus pasirašyti kontraktus.


Apie "Tez tour"

Nuo 1994 m. dirbantis tarptautinis kelionių organizatorius vienija 20 bendrovių. "Tez tour" Lietuvoje nuo 2003 m. organizuoja keliones į Turkiją, Egiptą, Graikiją, Ispaniją, Tailandą, Kubą, Dominikos Respubliką ir kitas šalis. Kiekvienoje šalyje biurus turintis "Tez tour" siūlo ypač greitas vietų lėktuvuose ir viešbučiuose užsakymo paslaugas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų