„Vičiūnai“ pradeda kiaušinių verslą

Krabų lazdelių ir žuvies gamintoja „Vičiūnų“ grupė žengia į kiaušinių produkcijos rinką – atidarė kiaušinių rūšiavimo ir perdirbimo gamyklą. Joje kiaušiniai nulupami, iš jų gaminama įvairi masė patiekalams gaminti. Produkciją iš Plungės numatoma tiekti ir vietos rinkai, ir daugiau nei pusšimčiui pasaulio šalių.

Gamykla viena, o veiklų – dvi. Viename iš cechų per dieną išrūšiuojama apie milijoną kiaušinių. Didžioji jų dalis keliauja į prekybos tinklus. Kitame ceche gaminami visų rūšių skysti kiaušinių produktai – trynio, baltymo, bendra kiaušinių masė ir jų milteliai. Ši produkcija daugiausia skirta „Vičiūnų“ grupei priklausantiems fabrikams Estijoje, Ispanijoje, Lietuvoje ir Rusijoje, kuriuose naudojami dideli kiekiai kiaušinio baltymo.

„Lietuvoje liks nedidelė dalis produkcijos, kiek mūsų produktų suvartos vietiniai vartotojai ir kiek pateiksime kiaušinių sufasuotų į mažmeninį tinklą. O visą kitą, galima sakyti, kad per mūsų pagamintus produktus, per krabų lazdeles išvažiuos į 57 valstybes“, – pasakojo „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Plungėje pagaminta kiaušinių produkcija turėtų pasiekti net Japonijos rinką. Naujo verslo, pasak V. Matijošaičio, imtasi ne tik siekiant patiems užsiauginti žaliavos produktų gamybai bei ir įvertinus augančią kiaušinių produkcijos paklausą pasaulyje.

„Rinka šiuo metu ypatingai didina kiaušinio produkto vartojimą. Nebūtinai tiesiogiai per patį kiaušinį. Kiaušinių produktų panaudojimo galimybės yra pakankamai plačios ir žiūrėsim tą pačią majonezo pramonę, makaronų pramonę, konditerijos pramonę, kepinių pramonę ir žuvies pramonę. Tai galimybės kur panaudoti kiaušinių produktus – labai plačios“, – sakė Kiaušinių rūšiavimo ir perdirbimo įmonės direktorius Remigijus Petraitis.

Kiaušinių rūšiavimo ir perdirbimo gamykla Plungėje, teigiama, didžiausia Baltijos šalyse. Daugiau nei 17 mln. eurų investicijos, planuojama, atsipirks per 6–8 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
krabu kiausiniai

tik prekybos centruose

tik prekybos centruose portretas
kiaušinių kainos darosi auksinės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių