VMVT sudaryta ekspertų grupė gyvūnų gerovės klausimais

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) šią savaitę sudaryta patariamoji ekspertų grupė gyvūnų gerovės klausimais.

„Siekiant esminių pokyčių gyvūnų gerovės užtikrinimo srityje, stiprinama ne tik kontrolė, būtini ir sisteminiai sprendimai, aktyvesnės švietėjiškos, konsultavimo veiklos. Akivaizdu, kad vienos institucijos sprendimų ir resursų neužtenka“, – pranešime teigė VMVT direktorius Mantas Staškevičius.

„Todėl inicijavau patariamąją ekspertų grupę, kad sujungus įvairesnių nuomonių, daugiau žinių ir skirtingų patirčių, teigiami pokyčiai vyktų sparčiau“, – teigė jis.

Šioje ekspertų grupėje dirbs VMVT, Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai, visuomeninių gyvūnų teises ginančių organizacijų – viešųjų įstaigų „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, „Tušti narvai“, „Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija“ ir kitų atstovai.

Joje taip pat dalyvaus Lietuvos kinologų, Lietuvos felinologų draugijų nariai, specialistai iš Aplinkos bei Žemės ūkio ministerijų, Žemės ūkio rūmų, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos mokslininkai, Lietuvos veterinarijos gydytojų bei Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų, Gyvūnų apsaugos ir gerovės asociacijų atstovai.

Ekspertai, anot tarnybos vadovo, stengsis užčiuopti, kodėl kyla vienos ar kitos problemos, kokios to priežastys ir teiks savo siūlymus jas sprendžiant, taip pat siūlys teisėkūros iniciatyvas, sustiprinant gyvūnų augintinių apsaugą Lietuvoje.

Per pirmąjį šių metų pusmetį VMVT sulaukė daugiau kaip 700 pranešimų, iš kurių daugiau kaip pusė (469) susiję su gyvūnų augintinių gerove.



NAUJAUSI KOMENTARAI

babule

babule portretas
tai tik dabar supratau ka prezidentas turejo galvoje sakydamas kad bus geroves valstybe, tai pasirodo kad ne zmonems o sunims si gerove bus sukurta, laikykites sunininkai, kad sunu teisiu nepazeistumet tai busit nubausti labiau nei zmogu nuskriaude

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kodel nera sukurtos grupes,zmoniu geroves uztikrinimui.Manau butu ka veikti,nes gyvunai gyvena geriau nei zmones

O, Dieve

O, Dieve portretas
Dieve, Dieve
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių