Pereiti į pagrindinį turinį

VPT sustabdė VMI išmaniosios mokesčių sistemos konkursą

2015-10-07 11:14
BNS inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) sustabdė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) kuriamos išmaniosios mokesčių administravimo sistemos konkursą. VPT vadovė Diana Vilytė teigia, kad sprendimą tarnyba priėmė, gavusi informacijos iš rinkos arba dėl aukštos rizikos.

„Šiuo pirkimu buvo dvi informacijos - sistema rodė aukštą rizikingumo reitingą ir iš kitos pusės gavome operatyvią informaciją iš rinkos. Žiūrėsime, tikrinsime ir jei viskas gerai, džiaugsimės, jei ne - įpareigosime sustabdyti procedūras ir nepasirašyti sutarties“, - BNS sakė D.Vilytė.

VPT vadovė teigė negalinti įvardinti, kokie rinkos dalyviai pateikė informaciją tarnybai, taip pat kokie yra pagrindiniai pirkimo pažeidimai: „Nenorėčiau spėlioti, tyrimas parodys“.

VMI atstovas spaudai Darius Buta BNS sakė, kad praėjusį ketvirtadienį tarnyba sustabdė sutarties dėl dviejų išmaniosios mokesčių administravimo sistemos posistemių - elektroninių sąskaitų faktūrų ir važtaraščių - sukūrimo pasirašymą

Jo teigimu, 3,1 mln. eurų vertės sutartį su konkurso nugalėtoja - bendrove „Insoft“ ir jos partnerėmis „Ingenioust IT“ bei „Asserte“ - planuota pasirašyti praėjusį penktadienį.

„Tai yra visiškai natūrali ir nuolat pasikartojanti Viešųjų pirkimų tarnybos praktika. (...) Mes esame pateikę visą informaciją, kad tarnyba kuo greičiau priimtų sprendimą ir leistų tęsti procedūras. (...) Tikimės, kad spėsime laiku pasirašyti sutartį ir įgyvendinti projektus, kurie yra labai svarbūs Lietuvos gyventojams“, - BNS sakė D.Buta.

Pasak VMI atstovo, konkurso nugalėtojas pasirinktas pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo kriterijų. „Insoft“ ir partnerių pasiūlymas įvertintas 96,25 balo.

Konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Affecto Lietuva“ ir „Atea“ (78,92 balo), „NRD“ kartu su Portugalijos „Opensoft - Solucoes Informaticas“ ir „Norway Registers Development“ (77,67 balo), „Alna Software“ kartu su „Alna Business Solutions“ (76,24 balo), „Asseco Lietuva“ kartu su „Mitsoft“ (72,82 balo), „Tieto Lietuva“ kartu su „Tieto Latvia“ (72,17 balo), „iTree Lietuva“ (63,26 balo) ir „InnoForce“ kartu su Čekijos „Ness Czech“ (45,7 balo).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų