Vyriausybė privalomai profilaktiškai testuotis įpareigojo gamybos sektoriaus darbuotojus

Vyriausybė trečiadienį įpareigojo privalomai profilaktiškai testuotis dėl koronaviruso ir nepersirgusius ar nepaskiepytus gamybos įmonių darbuotojus. Tokia prievolė įsigalios nuo rugsėjo 13 dienos.

„Daugiausiai protrūkių registruojama gamybos įmonėse, kurių darbas yra vykdomas kontaktiniu būdu. Dažnai tai yra didesni kolektyvai ir protrūkiai yra gana išplitę“, – posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Jo teigimu, šiuo metu protrūkiai gamyboje sudaro daugiau nei ketvirtadalį visų aktyvių protrūkių.

„Tai yra didelė darbuotojų grupė. Todėl, vertinant mobiliųjų punktų pajėgumus, kažkokių kitų veiklų šiame etape nesiūlome įtraukti“, – kalbėjo ministras.

Pasak A. Dulkio, Statistikos departamento duomenys rodo, kad apdirbamojoje gamyboje dirba per 218 tūkst. žmonių, iš jų imunitetą turi 63 proc.

„Tai reiškia, kad dar apie 80 tūkst. darbuotojų būtų įtraukti į testavimą. Tam reikėtų dar papildomai 2,8 mln. eurų per mėnesį“, – aiškino A. Dulkys.

Nuo liepos pabaigos testavimas privalomas krovinių ir keleivių vežėjams, laisvalaikio, pramogų, kultūros, maitinimo įstaigų darbuotojams. Jiems tikrintis reikia ne dažniau kaip kas septynias ir ne rečiau kaip kas dešimt dienų.

Dėl šių testų nereikia kreiptis į šeimos gydytoją – registruotis galima per 1808.lt platformą.

Kol kas tyrimai atliekami valstybės lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių