Vyriausybė siūlo kovoti su nelegalia cigarečių gamyba

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlo užkirsti kelią neapdoroto tabako panaudojimui nelegaliai cigarečių gamybai.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtiems įstatymo pakeitimams, jie toliau bus svarstomi Seime, pranešė ministerija.

Norima aiškiau nustatyti su neapdoroto tabako prekyba susijusias veiklas – jo įvežimą į Lietuvą, gabenimą, laikymą ir pardavimą šalies viduje. Projekte įtvirtinti neapdoroto tabako didmeninės prekybos licencijavimas, pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimai.

„Siūlomos priemonės leis užkirsti kelią neapdorotą tabaką (tabako žaliavą) panaudoti nelegaliai tabako gaminių gamybai ir neteisėtai tabako apyvartai, bus užtikrinta, kad versle, susijusiame su neapdorotu tabaku, dalyvautų nepriekaištingos reputacijos subjektai“, – teigiama pranešime.

Pasak SAM, projektas skirtas pažaboti neteisėtą tabako apyvartą, mažinti šešėlinę ekonomiką, surinkti papildomų įplaukų į biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada lietuva pati prades gamint cigaretes

kada lietuva pati prades gamint cigaretes  portretas
kaip kad buvo ,,,sovietinej lietuvoj,,, kada ju kainos bus visiems rukoriams ykandamos ir prieinamos --kontrobanda visiskai isnyks, o valstybe tures simtamilijoninius pelnus....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių