Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė: turizmo agentūrų tylėjimas reiškia pritarimą nuolaidų ribojimui

2014-05-07 13:25
Siūlo emigrantams uždrausti balsuoti rinkimuose
Siūlo emigrantams uždrausti balsuoti rinkimuose / Scanpix nuotr.

Vyriausybė laikosi pozicijos, kad Lietuvos turizmo agentūros nebyliai pritarė nuolaidų ribojimui ir taip pažeidė teisės aktus. Tokią nuomonę Lietuva pateiks Europos Sąjungos Teisingumo Teismui (ESTT), pasitarime trečiadienį nutarė Vyriausybė.

Daliai turizmo agentūrų neigiant, kad jos pritarė elektroninės pardavimų sistemos e-turas administratoriaus išplatintai žiniai apie galimą maksimalią nuolaidą, Vyriausybė pritaria Konkurencijos tarybai, kad įmonės sutiko su nuolaidų ribojimu.

Vyriausybė mano, kad turizmo įmonės žinojo ar privalėjo žinoti apie informacinėje sistemoje patalpintą sisteminį pranešimą ir, neprieštaraudamos taikomam nuolaidos ribojimui, išreiškė tam nebylų sutikimą apriboti kainų nuolaidas, todėl joms gali būti taikoma atsakomybė.

Konkurencijos tarybos teigimu, įmonės privalo būti apdairios ir atsakingos, negali ignoruoti ar nekreipti dėmesio į jų veiklai svarbius pranešimus.

Kreipimąsi į europinį teismą inicijavo Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Konkurencijos taryba 2012 metų birželį nutarė, kad 30 kelionių agentūrų, kurios naudojosi internetine kelionių užsakymų sistema e-turas, neteisėtai apribojo maksimalią nuolaidą iki 3 proc. nuo kelionės kainos ir taip pažeidė Konkurencijos įstatymą, draudžiantį konkurenciją ribojančius susitarimus, tarp jų - ir konkurentų susitarimus dėl kainų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų