Žalą dėl gaisro patyrusiam Alytaus rajonui Vyriausybė skyrė 58 tūkst. eurų

Vyriausybė trečiadienį skyrė 58 tūkst. eurų Alytaus rajonui, patyrusiam žalą dėl gaisro Alytaus mieste esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“.

„Bendra žala dabar yra virš 100 tūkst. eurų. Tai dar turbūt ne pabaiga“, – BNS sakė rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Iš viso Alytaus rajono savivaldybė iki šiol kreipėsi dėl 104,2 tūkst. eurų žalos atlyginimo.

Finansų ministerijai pateiktuose savivaldybės raštuose teigiama, kad į ją dėl žalos atlyginimo iš viso kreipėsi 92 rajono ūkininkai, patyrę žalos iš viso už maždaug 35,5 tūkst. eurų.

Dėl beveik 42,7 tūkst. eurų žalos atlyginimo į savivaldybę kreipėsi ir bendrovės „Rokiškio pieno gamyba“ bei „Rokiškio sūris“, o savivaldybė ir jai pavaldžios įstaigos nurodė patyrusius iš viso beveik 26 tūkst. eurų žalą.

„Mes finansavom pieno produktų vežimą naikinti į Klaipėdą, plovėme gatves su vakuumine pompa, aš visko dabar neišvardinsiu“, – BNS sakė rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Aptikus užteršto pieno Alytaus rajono ūkiuose, 29 kaimo vietovėms buvo uždrausta tiekti, parduoti bei naudoti savo reikmėms pieną. Vėliau šešioms jų buvo leista tai daryti.

Be kita ko, iš karto po gaisro iš prekybos atšaukta beveik 400 tonų „Rokiškio sūrio“, „Rokiškio pieno“, „Varėnos pienelio“, „Rivonos“ ir „Marijampolės pieno konservų“ pieno produktų. 

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę. Alytaus mieste ir rajone dėl gaisro iki šiol paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių