Pereiti į pagrindinį turinį

Žiema šiek tiek pagyvino prekybą sporto inventoriumi

2014-01-29 12:00
M. Vorobjovaitės nuotr.

Į Lietuvą atėję žiemiški orai pagyvino žiemos sporto inventoriumi prekiaujančių parduotuvių apyvartą. Prekybininkai tvirtina, kad vos iškritus sniegui klientų nors ir nesmarkiai, bet pagausėjo.

Sulaukė daugiau klientų

"4 seasons" direktorius Andrius Purtikas sakė, kad tam tikras klientų suaktyvėjimas juntamas. Esą dėl galiausiai atėjusios žiemos – šaltesnių orų ir gausesnio sniego – daugiau žmonių ėmė domėtis žiemos sportui tinkamu inventoriumi.

Įmonės "Terrasport", prekiaujančios žiemos sporto inventoriumi ir jį nuomojančios, vadybininkas Rimas Kvedaravičius tvirtino, kad klientų tarsi padaugėjo, bet dažnai tai nusakyti būna sunku. Esą nemažai žmonių ateina pasikonsultuoti, o prieš ką nors pirkdami nusprendžia palyginti prekes ir jų kainas su esančiomis kitose parduotuvėse.

Norinčių išsinuomoti žiemos sporto inventorių klientų skaičiui vėluojanti žiema didelės įtakos neturėjo, nes daugelis jų keliavo į užsienį, kur žiemiški orai nusistovėjo.

Drabužiai ir aksesuarai

Įmonės "Dviratis Plius", prekiaujančios slidinėjimo prekėmis, atstovas svarstė, jog klientų pagausėjimas gali būti juntamas ir dėl to, kad sausį nemažai žmonių atostogauja ir žiemos teikiamais malonumais mėgaujasi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Dėl šios priežasties labiau perkami slidinėti tinkami drabužiai, inventorius: slidės, apkaustai, slidinėjimo batai, lazdos.

Pašnekovai tikino, kad labiausiai klientų ieško drabužių, tinkamų slidinėti ar kitai veiklai šaltame ore. Taip pat paklausūs įvairūs aksesuarai.

"Daugiausia tai visokios smulkmenos: skarelės, pošalmiai, kojinės, termodrabužiai. Aišku, jos dažniausiai žmonėms pasimeta, susidėvi. Kostiumą vis tiek nešioji ne vienus metus, tad jo taip dažnai nereikia keisti", – teigė R.Kvedaravičius.

Praėjusių metų lygio nepasiekė

A.Purtikas neslėpė, kad praėjusių metų žiemos pritraukdavo daugiau klientų.

"Na, šiaip nelabai atlikom tų palyginimų, bet jaučiama, kad pernai ir užpernai buvo perkama šiek tiek aktyviau. Šiemet pirkėjų kiek mažiau. Sunku pasakyti kodėl. Gal tai susiję su tuo, kad vėlavo žiema arba kad inventorių, kuris jiems aktualus, žmonės yra įsigiję anksčiau", – priežastis bandė spėti pašnekovas.

R.Kvedaravičius sakė, kad šiemet klientų skaičius sumažėjo bene perpus. Jis akcentavo, jog daugelis žmonių, ketinančių slidinėti, sezonui ima ruoštis gana anksti ir tikisi, kad žiemos pramogomis galės džiaugtis bent kelis mėnesius, o gal ir visą pusmetį, jei žiema užklumpa ilgesnė. Jei žiema ateina laiku, visi norintys slidinėti jau būna pasiruošę gruodį ar sausį.

"Kadangi sausio mėnesį buvo vasara, tai žmonės nelabai kaip ir ruošėsi. Dabar, kadangi žino, kad už mėnesio bus pavasaris, daug žmonių numoja ranka, galvoja, galbūt kitais metais pradės ruoštis", – apie sumažėjusį klientų skaičių juokavo R.Kvedaravičius.

Naudoti – pigiau

Vilnietis Mykolas slidinėti pradėjo dar būdamas 12-os metų ir iki šiol tuo intensyviai užsiima. Jo teigimu, kaip dažnai reikia keisti įrangą, priklauso nuo to, kokią įrangą žmogus įsigyja. Pats Mykolas naudojasi prieš trejus metus pirktomis naudotomis slidėmis.
"Naujos, geros slidės man brangokos. Nusprendžiau, kad su mano slidinėjimo patirtimi ir skiriamu laiku bus gerai ir nenaujos", – kodėl nusprendė pirkti nenaujas slides, aiškino pašnekovas.

Batus ir apkaustus praėjusį sezoną jis įsigijo naujus, o striukė ir kelnės tarnauja jau šešerius metus. Jo tvirtinimu, pradedant slidinėti, investuoti reikia kelis šimtus litų, bet vėliau pinigų reikia tik norint pakeisti greitai susidėvinčius daiktus.

Mykolas taip pat įsitikinęs, kad žiemos sporto inventoriumi prekiaujančios parduotuvės dažnai taiko per aukštas kainas.

"Naujas slides pirkčiau ne iš parduotuvės. Galbūt internetu", – svarstė vilnietis. Jis pridėjo, kad batus galima įsigyti už gana priimtiną kainą, bet slidinėti skirtų drabužių kainos Lietuvoje sezono metu yra kiek didokos, todėl naudingiau viską įsigyti sezono pabaigoje.
Druskininkietis Karolis, slidinėjantis snieglente,  kartu su drauge už visą inventorių sumokėjo apie 650 litų kiekvienas. Snieglentes, apkaustus ir batus pirko naudotus.

Karolis tikino, kad norint viską įsigyti parduotuvėje reiktų sumokėti dvigubai ar trigubai brangiau. Tačiau jis nemano, kad parduotuvės žiemos sporto prekes parduoda per brangiai.

"Neužkeltos kainos, bet naujas daiktas visada bus brangesnis", – sakė Karolis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų