Analitikai „Teo LT“ ir „Omnitel“ susijungimo šiemet neplanuoja

  • Teksto dydis:

Telekomunikacijų bendrovė "Teo LT" teigia, kad pagaliau įvyko lūžis - sustabdyta jos pajamų ir pelno mažėjimo tendencija, tačiau kai kurie analitikai neprognozuoja, kad šiemet "Teo LT" gali susijungti su kita to paties akcininko (Švedijos "TeliaSonera") kontroliuojama mobiliojo ryšio operatore ir "Omnitel", antradienį rašo "Verslo žinios".

SEB banko Finansų maklerio skyriaus vadovas Arvydas Jacikevičius dienraščiui neprognozavo, kad šiemet "Teo LT" ir "Omnitel" susijungs:"Naujausia pasaulio patirtis rodo, kad geriau sekasi toms tų pačių akcininkų kontroliuojamoms telekomunikacijų bendrovėms, kurios paslaugas teikia atskirai. "TeliaSonera" su akcijų išpirkimo pasiūlymu iš tiesų gali ateiti, bet prisiminkime, kad ankstesniais kartais už akcijas siūlyta mažiau, nei tikėjosi tokie akcininkai kaip švedų "East Capital". Kas pasiūlymu nepasinaudojo - išlošė, nes dabar akcijos vertos daugiau".

"Naujienų (dėl bendrų salonų ir sinergijos su "Omnitel" - "Verslo žinios") bus ir daugiau, duokite bent porą mėnesių šiam klausimui, tada galėsime kalbėti konkrečiau", - žada "Teo LT" generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, leidžiantis suprasti, kad dviem įmonėms glaudžiau bendradarbiauti yra ir teisinių kliūčių dėl konkurenciją ribojančių įstatymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių