Atidarytas didžiausias Baltijos šalyse „Omniva“ logistikos centras 

  • Teksto dydis:

Startavęs su pirmuoju paštomatu 2011-aisiais, siuntų pristatymo paslaugų lyderis „Omniva“ verčia naują puslapį – Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) atidarytas didžiausias Baltijos šalyse logistikos centras. Darbą jau pradėjo moderniausia siuntų skirstymo linija.

Atidarymas – mygtuko paspaudimu 

 Didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse ir Lietuvoje valdanti „Omniva“ šiandien Kaune atidarė moderniausią Baltijos šalyse logistikos centrą. Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų viceministrei Ievai Valeškaitei, Estijos regioninės plėtros ir žemės ūkio ministrei Piret‘ai Hartman, Kauno rajono vicemeras Antanui Nesteckiui ir „Omniva“ vadovams spustelėjus simbolinį mygtuką įsijungė moderniausia skirstymo linija, kuria pajudėjo pirmosios siuntos. Automatizuotas sprendimas per valandą leis išskirstyti net 12 tūkst. įvairaus dydžio ir svorio siuntų, kurios keliaus net 600 skirtingų krypčių.  

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Logistikos centro atidarymas – šventė ne tik įmonei, bet ir visai Lietuvai, visam Baltijos šalių regionui. Jūs taip smarkiai mus priartinate prie pasaulio, prie Vakarų Europos. Jūs turbūt net ir patys nežinote, kiek daug davėte Lietuvai, – ekonomikos ir inovacijų viceministrė I. Valeškaitė prisiminė 2011-uosius ir proveržį, kuris įvyko su pirmuoju „Omniva“ paštomatu šalyje. – Turbūt prisimenate, kaip gyvenome iki tol. Eilės paštuose, nepatogumai, elektroninė komercija negali plėtotis, nes nepatogu – nei grąžinsi, nei atsiimsi laiku. „Omniva“ atsiradimas pralaužė ledus ir padarė mūsų gyvenimą daug patogesnį. Esam daug labiau nepriklausomi, daug atviresni pasauliui, daug daugiau atsiveria galimybių net ir mūsų asmeniniams pasirinkimams.“ 

Regimanto Zakšensko nuotr.

Naujojo logistikos centro atidarymas, anot viešnios, yra dar vienas svarbus žingsnis stiprinant šalies ekonomiką, nes naujos darbo vietos garantuos naujas investicijas regionui.  

„Jau dabar skaičiuojame, kad prekių pervežimo, sandėliavimo ir paskirstymo įmonėse dirba beveik 29 tūkst. darbuotojų, tad neabejoju, kad artimiausiais metais šis sektorius ir toliau augs“, – pastebėjo I. Valeškaitė.  

 Numatyta didesnė plėtra 

„Omnivos“ valdybos pirmininkas Martas Magis teigė, kad naujasis terminalas žymi naują bendrovės etapą ir yra didžiausia grupės investicija, kuri atspindi įsipareigojimą Lietuvai ir visam Baltijos regionui. 

„Omnivos“ archyvo nuotr.

„Investavę 42 mln. eurų, mes ne tik stipriname savo infrastruktūrą, bet ir nustatome naujus standartus logistikos sektoriuje. Kauno LEZ įsikūręs logistikos centras yra strategiškai patogioje vietoje, kad galėtų tarnauti kaip Baltijos šalių vartai į Vakarų rinkas, taip pat padidinti mūsų gebėjimą valdyti augantį tarptautinių siuntų skaičių. Šis objektas leis mums būti regiono logistikos paslaugų teikėjų lyderiais“, – „Omniva“ valdybos pirmininkas M. Magis patikino, kad naujojo logistikos centro atidarymas dar ne pabaiga.

„Omniva“ rengia Taline esančio „Ruukki“ logistikos centro plėtrą, be to, kalba apie savo paslaugų teikimą Suomijoje. Į šventę atvyko ir Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis, prieš metus dalyvavęs kapsulės įleidimo ceremonijoje.

„Omnivos“ archyvo nuotr.

„Stovėjau, džiaugiausi, didžiavausi valdybos pirmininko ir vadovo sprendimu logistikos centrą statyti Kauno rajone. Šiandien už tai noriu padėkoti ir palinkėti sėkmės“, – A. Nasteckis „Omniva“ vadovams įteikė Kauno rajono vėliavą, kuri, vylėsi, netrukus suplazdės šalia pastato.

 Siuntų skirstymo efektyvumas 

89 960 kv. m „Omniva LT“ logistikos centro sklypas Kauno LEZ suplanuotas taip, kad ateityje pajėgumus ir apimtį būtų galima didinti. Pastato plotas siekia beveik 22 tūkst. kv. m – tai prilygsta trims futbolo stadionams. Logistikos centre įdiegtos pažangiausios automatizavimo technologijos taps nauju logistikos standartu – per parą bus galima automatiškai išskirstyti iki trečdalio milijono siuntų. Veiklą pradedantis „Omniva“ logistikos centras žymi rekordines įmonių grupės investicijas – bendra jų vertė siekia daugiau nei 42 mln. eurų. Vienas didžiausių bendrovės projektų – „Omniva“ logistikos centre įrengta „Equinox Europe“ pagaminta siuntų skirstymo linija. Lietuvių ir olandų sukurtas technologinis sprendimas kainavo apie 10 mln. eurų.   

 

 

„Tai – visiškai naujos kartos greitesnė ir patikimesnė siuntų skirstymo technologija. Visos mechaninės terminalo dalys pagamintos „Equinox Europe“ padalinyje Nyderlanduose, o automatika sukurta specialistų Lietuvoje ir toks sprendimas Europoje diegiamas pirmą kartą. Siuntų skirstymo linijos efektyvumas ir tikslumas nuo pat pradžių buvo planuojamas taip, kad aprūpintų ne tik Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių poreikius. Taip pat ši linija paruošta atlaikyti kur kas didesnius siuntų srautus iš Vakarų valstybių, tad turime pajėgų rezervą“, – apie logistikos centro galimybes pasakoja „Omniva“ valdybos narys ir vykdomasis direktorius Kastytis Valantinas.  

Per šešis šių metų mėnesius „Omniva“ Baltijos šalyse pristatė daugiau nei 16 mln. siuntų, o tai 8 proc. daugiau nei per tą patį 2023 m. laikotarpį. Lietuvoje bendrovė pristatė 6,8 mln. siuntų. K. Valantinas pastebėjo, kad logistikos centre bus stengiamasi kuo rečiau siuntas imti į rankas. Vadinasi, dauguma operacijų bus automatizuotos. 

 Regimanto Zakšensko nuotr.

Daugiau patogumo ir galimybių

Projektuojant ir statant logistikos centrą buvo galvojama ne tik apie logistikos efektyvumą. Daug dėmesio skirta darbuotojų poilsiui ir gerai darbo atmosferai. „Naujame logistikos centre įrengtos ne tik modernios biuro patalpos, bet ir darbuotojų laisvalaikio zonos. Tam skirta 2 400 kv. m ploto: 120 darbo vietų, 20 posėdžių salių, keturi poilsio kambariai, trys virtuvėlės, trys erdvūs persirengimo kambariai, trys žaidimų erdvės, dvi pirtys, viena sporto salė ir, kadangi esame krepšinio valstybė, o savo logistikos centrą atidarome Kaune, – komandos sportinei dvasiai palaikyti įrengėme krepšinio aikštelę“, – vardijo K. Valantinas.  

„Omnivos“ archyvo nuotr.

Laikantis įsipareigojimo tvariai vystyti verslą, šiame logistikos centre „Omniva“ trečdalį energijos poreikio patenkina iš atsinaujinančiosios energijos šaltinio – vietoje veikiančios 1 600 kW galios saulės elektrinės. Iš viso ant stogo įrengta daugiau nei 3 700 modulių. Naująjį siuntų rūšiavimo terminalą „Design-build“ metodu įgyvendino generalinės rangos įmonė „Conres“. 

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 500 paštomatų su daugiau nei 65 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą. „Omniva LT“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Omniva“, kurią valdo Estijos paštas – AB „Eesti Post“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko nerasot

Ko nerasot portretas
Kad atidarius si centra ir darbuotoju dali atleidziate?

aha

aha  portretas
daug 'davete' ,viska prixvatindami ,kur Tevynes energetika, pramone ? Ji to neturi ,viskas tapo privatu ,kodel ???

:)

:) portretas
neverk, ivanai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių