Beveik pusė privataus „Lidl“ prekės ženklo pieno produktų – lietuviški

  • Teksto dydis:

Retas iš mūsų galime įsivaizduoti dieną be pieno, varškės, glaistytų varškės sūrelių ar kitų pieno produktų. Taip juos mėgstantys lietuviai gana greitai pripažino ir pamėgo privataus „Lidl“ prekės ženklo „Pilos“ pieno produktus, bet ar žinojote, kad beveik pusė jų pagaminti Lietuvoje ir negana to – pagal specialius prekybos tinklo receptūros užsakymus?

Pagaminta Lietuvoje

„Būdami tarptautine įmone, galime rinktis geriausius produktų tiekėjus iš visos Europos, tačiau, atsižvelgiant į mūsų šalies gyventojų prielankumą lietuviškiems produktams bei šalyje veikiančių pieno perdirbėjų atitinkamus aukštus kokybės reikalavimus – beveik pusė „Pilos“ produktų yra gaminami Lietuvoje“, – sako „Lidl Lietuva“ pirkimų departamento vadovas Linas Baltušis.

Tapti patikimu „Lidl“ privataus prekės ženklo gamintoju gali toli gražu ne kiekviena įmonė, mat prekybos tinklas partneriams kelia itin aukštus kokybės kriterijus. „Gaminių kokybės kontrolei skiriame labai didelį dėmesį, smulkmeniškai tikriname ar tiekėjas atitinka mūsų keliamus kokybės reikalavimus, kurie kartais net griežtesni, nei gamintojai taiko nuosaviems prekės ženklams“, – sako L. Baltušis.

„Pilos“ prekės ženklu pažymėtus pieno produktus gamina tokios Lietuvos pieno perdirbimo įmonės, kaip „Pieno žvaigždės“, „Rokiškio pienas“, „Varėnos pienelis“, „Žemaitijos pienas“ ir „Lukšių pieninė“. Kai kuriems jų „Lidl“ duris atvėrė į prekybos tinklo parduotuves kitose šalyse, tokiose, kaip Vokietija, Didžioji Britanija, Lenkija, Slovakija, Čekija.

Šviežumą užtikrina nepertraukiama šalčio grandinė

„Pilos“, kaip ir kitų „Lidl“ pieno produktų, kokybė prižiūrima ne tik kontroliuojant tiekėjus, bet ir užtikrinant jų šviežumą. Jį garantuoja nenutrūkstama šalčio grandinė nuo gamintojo iki parduotuvių lentynų. Ką tai reiškia?

„Norint užtikrinti pieno produktų šviežumą ir kokybę, visos jų kelionės metu – nuo gamintojo iki mūsų parduotuvių – palaikome vienodai vėsią temperatūrą. Net mūsų parduotuvės suprojektuotos taip, kad darbuotojai kuo greičiau galėtų pervežti produktus iš šaldytuvo į vėsinamas prekybos salės lentynas“, – sako L. Baltušis.

Nepamiršta ir sportuojančių

Nuolat plėsdamas asortimentą, „Lidl“ atsižvelgia į šiuolaikinių žmonių poreikius. Drauge su partneriais kuriami unikalios receptūros produktai. Vienas tokių, ypač sportuojančių ir aktyviai gyvenančių pirkėjų pamėgtų pavyzdžių – „Pilos“ sūrelis su daugiau baltymų.

Anot L. Baltušio, produktas sukurtas siekiant maksimalaus baltymų ir minimalaus cukraus kiekio sudėtyje, kartu išlaikant itin gerą skonį: „Su savo partnerių pagalba, kuriame produktus, pavyzdžiui, specialiai vaikams, aktyviai sportuojantiems ar laktozės netoleruojantiems žmonėms“.

Vaikams naudingiausi kuo natūralesni pieno produktai, kuriuose mažiau cukraus, saldiklių ar kvapų. Mažiesiems labai tinka ir rauginti pieno produktai, mat šie lengviau virškinami.

Vaikams – daugiau kalcio ir mažiau cukraus

Mitybos specialistė Deimantė Rapalytė teigia, kad, jei suaugusiems žmonėms per dieną rekomenduojama suvartoti apie 200 gramų pieno produktų, tai vaikams šis kiekis siekia 300-400 gramų. Mat augančiam organizmui tai nepamainomas baltymų ir vitamino D šaltinis.

„Vaikams naudingiausi kuo natūralesni pieno produktai, kuriuose mažiau cukraus, saldiklių ar kvapų. Mažiesiems labai tinka ir rauginti pieno produktai, mat šie lengviau virškinami“, – sako D. Rapalytė.

Atsižvelgiant į mitybos specialistų rekomendacijas, „Pilos“ pieno produktų mažiesiems skirtame asortimente galima rasti varškės sūrelių su mažiau cukraus arba natūralios mocarelos sūrio lazdelių vaikams, kur viena lazdelė kalcio kiekiu prilygsta stiklinei pieno.

Ypatingas dėmesys – netoleruojantiems laktozės

Kasmet vis daugiau žmonių išgirsta diagnozę – laktozės netoleravimas. Anot D. Rapalytės, kol kas vieningos priežasties, kodėl ši netoleravimo forma išsivysto, šiandien įvardinti dar negalima. Atsižvelgiant į šią tendenciją, „Lidl“ asortimente atsiranda vis daugiau pieno produktų be laktozės. Šiandien jos netoleruojantieji pirkėjai gali rinktis „Pilos“ prekės ženklu pažymėtą pieną, įvairių skonių jogurtus.

„Pieno produktai be laktozės yra tikras išsigelbėjimas tiems, kurie dėl tam tikrų priežasčių jos netoleruoja. Tokie žmonės gali vartoti specialius pieno produktus žinodami, kad dėl to nesutriks virškinimas ir nepablogės savijauta“, – sako D. Rapalytė.

Mitybos specialistė primena, kad pieno produktuose esantys baltymai yra pagrindinė statybinė medžiaga, dalyvaujanti visuose gyvybiniuose procesuose. Trūkstant jų gali kankinti nuovargis ar net išsivystyti anemija. Be baltymų, pieno produktuose gausu ir kalcio, amino rūgščių, vitaminų D, A, B12 bei kitų mineralinių medžiagų, tokių kaip fosforas, kalis ir magnis. Šie produktai būtina vaikų ir paauglių, senjorų, besilaukiančių moterų raciono dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
neskani ta ju produkcija, kad ir kur pagaminta. Net katinas ju pieno nelaka

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Jeigu ta erzac grietinė nesmrdėtų LIDL-u,tai būtų šiek tiek panaši į Biedronkos sveiką ir skanią grietinę.

888

888 portretas
Lydles reklam zurnaliuke parasyta aiskiausiai alus tik LT , paemiau bonka parduotuvej to pacio zenklo , pagaminta LENKUOSE ...Kas cia per chuino ??? Prizivese visokio gavno papygiai ir perpardavineja maximiskom kainom ....Kam jis cia atsirado lietuvoj ? :-/
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių