Buvęs „Šakių vandenų“ vadovas vienas turės atlyginti turtinę žalą įmonei

  • Teksto dydis:

Buvęs „Šakių vandenų“ vadovas Vaidas Litinskas vienas turės atlyginti turtinę žalą įmonei – sumokėti 58,4 tūkst. eurų, nusprendė Apeliacinis teismas.

Jis, kaip ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paliko galioti apkaltinamąjį pirmosios instancijos teismo nuosprendį, tačiau iš dalies tenkino nuteistųjų skundus.

Šioje byloje kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo, turto iššvaistymo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo pripažintas buvęs „Šakių vandenys“ direktorius V. Litinskas ir įmonės „Valmasta“ vadovas Rimantas Andriuškevičius.

Apeliacinis teismas paliko galioti laisvės atėmimo bausmes – V. Litinskui skirti treji metai nelaisvės, o R. Andriuškevičiui skirti dveji metai ir aštuoni mėnesiai, tačiau abiems bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.

Buvusiam „Šakių vandenys“ direktoriui, be kita ko, atimta teisė trejus metus dirbti, eiti valstybės tarnautojui prilyginto asmens pareigas savivaldybės ir valstybės įmonėse ar savivaldybių bei valstybės kontroliuojamuose juridiniuose asmenyse.

Pirmosios instancijos teismas, tenkindamas Šakių rajono savivaldybės civilinį ieškinį, iš nuteistųjų buvo priteisęs solidariai atlyginti nustatytą 70 tūkst. eurų turtinę žalą „Šakių vandenys“ naudai.

Tačiau Apeliacinis teismas pakeitė sprendimą dėl padarytos turtinės žalos išieškojimo ir iš V. Litinsko priteisė atlyginti 58,4 tūkst. eurų, o R. Andriuškevičiaus atžvilgiu turtinės žalos priteisimą nutraukė.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Kauno valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad „Valmasta“ vadovas su „Šakių vandenų“ direktoriumi susitarė imituoti jų vadovaujamų įmonių civilinį sandorį.

Fiktyvus sandoris pasirašytas dėl Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto darbų atlikimo, sudarytos sąlygos pervesti lėšas už nevykdytus darbus ir taip iššvaistytas „Šakių vandenims“ priklausantis didelės vertės – daugiau nei 70 tūkst. eurų – turtas.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas kasacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių