D. Bradauskas: savo tiesą ginsiu teisme

  • Teksto dydis:

Penktadienį dėl įtarimų korupcine veikla atleistas Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Dainoras Bradauskas ketina bylinėtis su Finansų ministerija.

Jis neigia nutekinęs informaciją apie „Vilniaus prekybos“ patikrinimą ar gavęs iš koncerno „MG Baltic“ atlygį.

„Man nebuvo įteiktos jokios oficialios išvados, nebuvo įteikti jokie dokumentai, iš viešosios erdvės sužinau, kad būsiu atleistas“, - spaudos konferencijoje penktadienį tikino D.Bradauskas. Jis teigė, kad jaučiasi teisus ir ginsis teisinėmis priemonėmis.

Jis teigė žinantis, kokios interesų grupės surengė jo atleidimą, tačiau sakė to neatskleisiąs.

„Žinau, kas tą organizuoja, kodėl tai vyksta, bet neturiu tiesioginių įrodymų, todėl nieko dabar nepasakysiu“, - aiškino D.Bradauskas.

Žinau, kas tą organizuoja, kodėl tai vyksta, bet neturiu tiesioginių įrodymų, todėl nieko dabar nepasakysiu.

Anot jo, įrašyti pokalbiai, apie kuriuos kalba finansų ministras Vilius Šapoka, yra ištraukti iš konteksto: „Iš konteksto bet kokios ištraukos iš pokalbių ar dalis pokalbių dažniausiai neatitinka tikrojo turinio ar prasmės, gal ir esu pasakęs kažką apie kažkokį vadovą“.

Tačiau jis neneigė su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu kalbėjęs kalėjimo žargonu.

„Kalbėjimas viena ar kita maniera ar kad ir pasisakymas apie kažkokius vadovus, tai nėra pagrindas atleisti“, - tikino D.Bradauskas.

V. Šapoka penktadienį teigė, kad D.Bradauskas susitikimuose su R. Kurlianskiu nutekino informaciją apie „Vilniaus prekybą“. Paklaustas, ar tokie veiksmai galėjo daryti įtakos „Vilniaus prekybos“ akcininkų ginčui, D.Bradauskas neigė apskritai tekinęs informaciją arba gavęs iš „MG Baltic“ atlygį.

„Visų pirma nebuvau susitikęs su jokiais „VP Market“ atstovais, nedaviau jokių pažadų ir neveikiau vienai ar kitai pusei. (...) Nepamenu, kad aš būčiau teikęs kokios nors informacijos (R.Kurlianskiui - BNS). Tarnybinės informacijos aš tikrai neteikiau (...) Netekinau jokios informacijos, neperdaviau jokių dokumentų“, - sakė D.Bradauskas.

Finansų ministerija nurodo, kad D.Bradausko susitikimai buvo slapti. Tačiau pats D.Bradauskas tikina, kad susitikimai vykdavo viešose vietose.

„Aš pamenu du susitikimus, jokios sistemos nebuvo, kaip teigiama. Kitas dalykas, aš darbo metu, mano darbas toks ir yra, kad susitikinėti su įvairių asocijuotų grupių atstovais, su žiniasklaidos vadovais ir taip toliau. Tuo pat metu, aš minėjau, buvau susitikęs ne su vienu žiniasklaidos ir medijos vadovu, visiems buvo įdomios tos pačios temos, kurias aptarinėjome. Tačiau dar kartą kartoju, aš nenutekinau jokios informacijos, kuri pakenkė mūsų vykdomiems tyrimams“, - teigė D.Bradauskas.

Jis tikino, kad tuo metu, kai buvo susitinkama su R.Kurlianskiu, nebuvo atliekamas „MG Baltic“ mokestinis tyrimas.

D.Bradauskas svarstė, kad išvadas parašė ne Finansų ministerijos komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
tai jis jau pasiruošęs kalėjimui, reikalingą žodyną įvaldęs

Mikas

Mikas portretas
Brudauskai,esi paskutinis brudas...

kaipgi

kaipgi portretas
ne taip? juk ten irgi savi komunisteliai sedi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių