D. Zabulionis toliau skundžia atleidimą iš Kelių direkcijos

  • Teksto dydis:

Buvęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Daivis Zabulionis toliau teismams skundžia jo atleidimą iš pareigų - kovą jis buvo atleistas dėl neskaidrių ryšių su Dariaus Mockaus koncerno „MG Baltic“ ir bendrovės „Kauno tiltai“ vadovais.

D.Zabulionis Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) pirmadienį apskundė Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą, BNS patvirtino teismo atstovė Violeta Rodzienė. Pstarasis teismas nutarė, kad buvęs aukštas Kelių direkcijos pareigūnas buvo atleistas teisėtai.

D.Zabulionis teismui skundžiasi, kad buvo atleistas per dvi valandas, apie atleidimą greičiau sužinojo iš žiniasklaidos, jam nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti raštu, nesuteikta informacija apie konkrečius pažeidimus, tik nurodyta, kad iš STT buvo gautas raštas.

D.Zabulioniui teisme atstovauja advokatų kontoros „Kručkauskas, Blaškevičius, Gruodis ir partneriai ConsulTax“ advokatai Albertas Kručkauskas bei Gediminas Bukauskas - jie taip pat gina šių metų pradžioje atleistą buvusį Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininką Dainorą Bradauską.

Buvusio Kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojo D.Zabuliono skunde, kurio kopiją matė BNS, be kita ko, rašoma: „Įsakymas, kurio pagrindu pareiškėjas buvo atleistas iš VMI viršininko pareigų, buvo priimtas dėl galimų tarnybinių nusižengimų...“.

Advokatai prašo teismo stabdyti bylos nagrinėjimą, kol Konstitucinis Teismas (KT) išnagrinės bylas dėl kriminalinės žvalgybos informacijos panaudojimo. D.Bradausko skundą nagrinėjantis VAAT birželį paprašė KT išaiškinti, ar Valstybės tarnybos ir Kriminalinės žvalgybos įstatymų nuostatos neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui. Dėl šio klausimo kitoje byloje į KT kiek anksčiau yra kreipęsis ir LVAT.

Birželio pabaigoje VAAT nusprendė, kad D.Zabulionis padarė tarnybinį nusižengimą, o atleidimo procedūros nebuvo pažeistos. VAAT teisėja Liudmila Zaborovska tuomet sakė, kad rėmėsi tarnybinio patikrinimo išvada, jog D.Zabulionis veikė priešingai tarnybos interesams, palaikydamas ryšius su veiklos sferoje interesų turinčiais asmenimis ir būdamas jų įtakoje, galimai gaudamas naudos.

STT perduotoje pažymoje teigiama, kad susitikimų su verslininkais metu D.Zabulionis galėjo perduoti tarnybinę paslaptį turinčią informaciją. D.Zabulionis anksčiau teisme tikino, kad su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu jį siejo ilgametė asmeninė pažintis, jie bendravo šeimomis.

Teisėsauga įtaria, kad iki tol Lietuvos standartizacijos departamentui vadovavęs D.Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje paskirtas R.Kurlianskio ir tuometinio bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevičiaus dėka.

D.Zabulionis aukštas pareigas Kelių direkcijoje užėmė nuo 2016 metų kovo vidurio, iki tol jis vadovavo Lietuvos standartizacijos departamentui, yra ėjęs aukštas pareigas Viešųjų pirkimų tarnyboje, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių