Dantis tiesina didžiausia profesionalų komanda

  • Teksto dydis:

Daug žmonių nori tiesių dantų, tačiau net neįsivaizduoja, nuo ko ir kurioje klinikoje pradėti. Lyderiaujančiame odontologijos klinikų tinkle „Šypsenos akademija“ kiekvienam pacientui parenkamas tinkamiausias gydymas, kad būtų pasiekti geriausi rezultatai. Kartais tam prireikia ir gydytojų konsiliumo.

Tik sveikoje burnoje

Dantų tiesinimas „Šypsenos akademijoje“ prasideda nuo tyrimų ir gydytojo odontologo konsultacijos. Atliekama išsami dantų ir burnos ertmės apžiūra.

„Jei yra karieso pažeistų dantų, senų, nekokybiškų plombų ar vainikėlių – reikia atlikti terapinį dantų gydymą, o restauracijas su defektais pakeisti. Vertinama ir dantų šaknų ir aplinkinių, periodonto, audinių būklė. Jei nustatomas periodontitas – taikomas periodontologinis gydymas. Šiuos darbus svarbu atlikti laiku, nes dantys gali būti tiesinami tik visiškai sveikoje burnos ertmėje. Neišgydytos patologijos gali sukelti komplikacijų“, – pastebėjo „Šypsenos akademijos“ Kaune gydytoja ortodontė Greta Jovarauskienė.

Visi paruošiamieji darbai: dantų šalinimas, plombavimas, kanalų gydymas, implantų sriegimas, vainikėlių, dantų protezų gamyba ir jų pritaikymas, burnos higiena ir pan. šio tinklo klinikose atliekami po vienu stogu. Pacientui nereikia rūpintis, kur išspręsti vieną ar kitą su jo dantų ir burnos sveikata susijusią problemą.

„Šypsenos akademija“ savo pacientams siūlo išskirtines ortodontinio gydymo sąlygas. Čia suburta didelė gydytojų ortodontų komanda – pacientams nereikia ilgai laukti vizito. Prireikus, čia rengiami ir gydytojų konsiliumai. Taip pacientai gali gauti kelių ortodontų vertinimus ir gydymo planus.

„Dantų tiesinimo paruošiamajam etapui skiriame daug dėmesio. Prieš pradėdami ortodontinį gydymą rengiame konsiliumus, gydytojai bendradarbiauja tarpusavyje. Konsiliumus rengiame ir pacientams pageidaujant, kai jie nori išgirsti kitą nuomonę, ir savo iniciatyva, kiekvienu sudėtingu atveju. Konsiliumuose gydytojai prieina prie bendrų išvadų, koks gydymas pacientui būtų tinkamiausiais net ir pačiais sudėtingiausiais atvejais“, – atkreipė dėmesį odontologijos klinikų tinklo „Šypsenos akademija“ generalinė direktorė Gintarė Krikščiūnienė.

Ji pabrėžia: ortodontijoje yra begalė problemos sprendimo būdų.

Dantų tiesinimo paruošiamajam etapui skiriame daug dėmesio. Prieš pradėdami ortodontinį gydymą  rengiame konsiliumus, gydytojai bendradarbiauja tarpusavyje.

 

„Atsižvelgdami į paciento lūkesčius, diagnozę, problematiką ir praktiką, paprastai pristatome kelis per konsiliumą aptartus ir prieitus variantus, pavyzdžiui, su dantų rovimu ir be. Vienas kelias bus optimalus, trumpesnis, kitas bus ilgesnis, sudėtingesnis, tačiau galbūt pacientui tai lemiamas ir esminis faktorius pradėti kelionę gražios šypsenos link. Visuomet galima paieškoti ir kompromiso. Pavyzdžiui, jei neatlikdami operacijos, vien ortodontinėmis priemonėmis negalime visiškai išspręsti problemos, galime estetiškai pagražinti žmogaus šypseną. Pacientus drąsiai kviečiame ryžtis ir kreiptis į mūsų specialistus, kartu surasime sprendimą. Mūsų tikslas – kad kiekvienas pacientas išeitų laimingas“, – šypsojosi G. Krikščiūnienė.

Siunčia Italijos ortodontams

Skaidriosios tiesinimo kapos vadinamos modernesniu nei breketai dantų tiesinimo būdu. „Šypsenos akademijoje“ dirbama su inžineriniais pasiekimais garsėjančio „AirNivol“ gamintojo dantų tiesinimo kapomis. Šiomis kapomis dantys tiesinami net 25 šalyse.

Visų šio odontologijos klinikų tinklo pacientų, dantis pasirinkusių tiesinti kapomis, tyrimai siunčiami Italijos ortodontams, kurie nuotoliniu būdu įvertina individualią pacientų dantų būklę.

„Norėdami mūsų pacientams suteikti tinkamiausią gydymą ir geriausius rezultatus, bendradarbiaujame ir su ypač aukšto lygio meistriškumu ir patirtimi išsiskiriančiais Italijos ortodontijos klinikiniais konsultantais dr. Matteo Piergentili ir dr. Marco Martini. Profesorius Sandro Barone yra vienas iš kapas gaminančios įmonės „AirNivol“ įkūrėjų, suteikęs „Šypsenos akademijai“ išskirtines bendradarbiavimo teises“, – vardijo G. Krikščiūnienė.

Patyrę ortodontai taip pat pataria ilgai nelaukti, jei matoma, kad vaiko sąkandis formuojasi netaisyklingai: pradėti gydyti 7–11 metų vaikus.

„Svarbu laiku įsitraukti ir, taikant ortodontinio gydymo inovacijas, pakreipti sąkandžio formavimąsi tinkama linkme“, – sakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Ortodontijos klinikos profesorius gydytojas ortodontas Arūnas Vasiliauskas, nuotoliniu būdu vertinantis kiekvieno į „Šypsenos akademiją“ tiesinti dantis atvesto vaiko tyrimus.

Turi savo komandą

Dar vienas „Šypsenos akademijos“ išskirtinis bruožas – kiekvienas gydytojas ortodontas čia turi savo komandą: terapinį gydymą atliekančius gydytojus, burnos higienistus, dantų tiesinimo kapomis koordinatorius, su kuriais jis viso gydymo metu bendradarbiauja. Kiekvienoje klinikoje yra darbuotojas, dirbantis tik su pacientais, kuriems taikomas ortodontinis gydymas. Jis paskiria vizitus, perduoda gydytojo ortodonto informaciją, užtikrina, kad pacientui būtų atsakyta į visus su gydymu susijusius klausimus.

„Šypsenos akademijos“ pacientai vertina ir konkurencingas čia teikiamų paslaugų kainas.

„Mes siekiame turėti aukštų kompetencijų medikus, todėl rinkdamiesi personalą netaupome. Tačiau pirkdami medžiagas be tarpininkų, tiesiai iš gamintojų, visada stengiamės sutaupyti. Tai, kad turime daug klientų, mums leidžia su gamintojais susiderėti geras kainas. Dėl to galime pasiūlyti profesionalias paslaugas naudodami kokybiškus, žinomų gamintojų produktus gerokai žemesne kaina nei įprasta rinkoje“, – G. Krikščiūnienė taip pat akcentavo, kad už gydymą klinikoje galima atsiskaityti dalimis, lizingu.

Už pasiekimus „Šypsenos akademija“ įvertinta „TOP įmonė“, „Stipriausi Lietuvoje“, „Gazelė“ apdovanojimais.

G. Krikščiūnienė neabejoja: didžiausią gydytojų ortodontų komandą visoje Lietuvoje pavyko suburti dėl to, kad „Šypsenos akademijoje“ sudaromos galimybės geriausiai įgalinti profesines žinias, siekti profesinio augimo.

„Suburti aukščiausios kvalifikacijos savo srities profesionalai, antrinio lygio gydytojų specialistų būrys ypač svarbu kompleksiškai planuojant paciento gydymą. Viskas organizuojama taip, kad gydytojas ortodontas sutelktų dėmesį tik į savo sritį. Mes sudarome sąlygas gydytojams maksimaliai augti savo profesinėje srityje“, – sakė generalinė direktorė.

Jos teigimu, „Šypsenos akademija“ yra patraukli darbovietė ir dėl čia jau susibūrusios profesinės kolegų bendruomenės, patirties, kurią gali perimti ateinantys dirbti jauni gydytojai: „Mūsų klinikose šiuo metu dirba aštuoni gydytojai ortodontai, turintys aukščiausio lygio skirtingą patirtį, taip pat ir tarptautinę, ir dar trys įgiję laipsnį gydyti OGRI 1–2 ribose. Patirtis gydytojo praktikoje visuomet yra aukso vertės, o čia ji sujungiama, ja dalijamasi bendradarbiaujant ir su specialistais iš užsienio“, – pažymėjo G. Krikščiūnienė.

Jos žodžiais, tiek pacientus, tiek gydytojus į „Šypsenos akademiją“ vilioja aukšto lygio kultūra, vakarietiškas požiūris į dantų gydymą, procedūroms atlikti naudojama moderniausia įranga ir pažangiausios technologijos, leidžiančios užtikrinti kokybiškai atliktą darbą ir visišką kliento pasitenkinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių