Pereiti į pagrindinį turinį

„Finnair“ užsako dar aštuonis „A350 XWB“ modelio orlaivius

2014-12-04 09:59
DMN inf.
Kompanijos nuotr.

„Finnair“, vienas pirmųjų užsakovų, ketinančių pirkti „A350 XWB“ modelio orlaivių partiją, pasirašė susitarimą, kuriuo pirminis užsakymas buvo papildytas dar aštuoniais „A350-900“ modelio orlaiviais.

„Finnair“ buvo pirmosios oro linijos, pasirinkusios „A350 XWB“ modelio orlaivius ir pirmosios Europos oro linijos, kurioms 2015 m. rudenį bus pristatyti visiškai nauji bendrovės „Airbus“ sukonstruoti plataus korpuso orlaiviai. Bendrovei „Finnair“ priklausančiuose modelio „A350 XWB“ orlaiviuose bus 297 vietos ir dvi skirtingos klasės. Orlaiviai skraidys bendrovės „Finnair“ tolimaisiais maršrutais į Aziją ir Ameriką.

„Mūsų strategijos pagrindą sudaro plėtra, kurios siekti padeda unikali mūsų centro Helsinkyje geografinė vieta, užtikrinanti greičiausią susisiekimą tarp Europos ir Azijos. „A350XWB“ modelio orlaiviams teks svarbiausias vaidmuo įgyvendinant mūsų strategiją, kadangi mums jie suteikia galimybių padidinti tiek pervežamų keleivių, tiek gabenamų krovinių apimtis, o mūsų klientams – keliauti aukščiausia klase, taip pat gerokai sustiprina mūsų konkurencingumą kaštų prasme. Papildydami užsakymą dar aštuoniais orlaiviais „A350 XWB“, parodome, kad ryžtingai siekiame augti ir valdyti „Airbus“ orlaivių flotilę. Kartu su šia bendrove ir kitais savo partneriais stengsimės užtikrinti, kad „A350“ būtų pradėti eksploatuoti sėkmingai,“ – teigia bendrovės „Finnair“ generalinis direktorius Pekka Vauramo.

„Finnair“ šiuo metu eksploatuoja 45 orlaivių flotilę, kurią sudaro vien bendrovės „Airbus“ sukonstruoti orlaiviai (30 „A320“ modelio grupei priklausančių ir 15 „A330“ / „A340“ modelio orlaivių). Bendrovė „Finnair“ buvo viena pirmųjų klientų, įsigijusių „A350“ modelio orlaivius, o 2007 m. ji pateikė užsakymą įsigyti 11 modelio „A350-900“ lėktuvų su galimybe vėliau įsigyti dar aštuonis. „A350 XWB“ modelis buvo sukurtas siekiant užtikrinti keleivių komfortą ir gerovę, o pažangūs orlaivių salonai ir platesnės sėdynės, sumontuotos tiek verslo, tiek ekonominės klasės salone, padės užtikrinti „Finnair“ keleiviams malonų skrydį.

„Su „Finnair“ mus sieja ilgalaikiai ryšiai ir malonu, kad ji ir toliau renkasi mūsų „A350 XWB“ modelio orlaivius, kurie taps neatskiriama „Finnair“ eksploatuojamų orlaivių „Airbus“ flotilės dalimi. Bendrovė „Finnair“ turės galimybę pasinaudoti naujausiomis „A350 XWB“ modelio orlaiviuose įdiegtomis technologijomis ir šių orlaivių našumu, kurį papildo unikalios visų „Airbus“ gaminamų orlaivių bendrosios savybės,“ – pasakoja bendrovės „Airbus“ operacijų direktorius ir klientų aptarnavimo tarnybos vadovas Johnas Leahy.

„A350 XWB“ modelis ką tik papildė bendrovės „Airbus“ gaminamų ir rinkoje pirmaujančių plataus korpuso orlaivių asortimentą. Visiškai nauji vidutinio dydžio tolimųjų reisų maršrutais skraidantys „A350 XWB“ modelio orlaiviai sudegina 25 proc. mažiau kuro, o tipiniame dviejų klasių salone telpa 369 keleiviai. „A350“ modelio orlaiviai, kurių korpusas ir sparnai gaminami iš anglies puošto – nauja keleivių patirtis, našus naudojimas ir ekonomiškumas. 2014 m. pabaigoje net 40 klientų iš viso pasaulio užsisakė 775 „A350 XWB“ modelio orlaivius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų